آموزش کاشت زعفران: نحوه کشت زعفران از صفر تا صد

آخرین بروز رسانی: 12 اسفند 1403
دسته‌بندی ها:
  • خیلی از افراد فکر می کنند که زعفران فقط در خراسان کشت می‌شود ولی هم اکنون در خیلی از شهر های ایران از جمله تبریز، همدان تا کرمان و فارس کاشت زعفران انجام می‌شود و زعفران‌کاران درآمد میلیاردی از هر هکتار مزرعه زعفران کسب می‌کنند.

    ما در این مقاله قرار است شما را به دنیای اسرارآمیز زعفران وارد کنیم. ابتدا پیش نیاز های کاشت زعفران را آموزش می‌بینیم و بعد به مراحل کشت زعفران می‌رسیم.

    کاشت زعفران : آموزش جامع

    پیش نیاز های کاشت زعفران

    ۱- شرایط آب و هوایی منطقه برای کشت زعفران

    زعفران گیاه نیمه گرمسیری است و میتواند حداکثر دمای +۴۰ درجه در تابستان و -۴۰ درجه در زمستان را تحمل کند. پس یک گیاه کاملا مقاوم به گرما و سرماست.

    زعفران در مناطقی کشت می‌شود که دارای زمستان‌های نسبتا سرد و همراه با بارندگی است، چرا که در طول پاییز و زمستان بارندگی‌های فصلی نیاز آبی این گیاه را برآورده میکند، از طرف دیگر در طول تابستان خاک مزرعه نباید رطوبت بالایی داشته باشد و نیاز به تابستان‌های خشک دارد، پس در شمال کشور نمی‌شود به‌روش خاکی زعفران کاشت.

    بطور کلی مناطقی که آب‌ وهوای متعادل دارند برای کاشت زعفران مناسب هستند. تقریبا در ۸۰ درصد خاک ایران بجز شمال و جنوب میتوان زعفران به‌روش خاکی کشت کرد.

    ۲- ویژگی های زمین و آب مدنظر

    از آنجایی که پیاز زعفران قرار است بین ۷ تا ۸ سال در خاک زمین مورد نظر شما باشد، بنابراین خاک زمین مد نظر باید دارای مواد معدنی باشد. بهتر است خاک مزرعه در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد. بهترین خاک برای کشت زعفران خاک لومی شنی است که از مخلوط شن، ماسه و خاک رس در نسبت‌های تقریباً مساوی تشکیل شده است.

    بهترین ph برای خاک و آب مزرعه زعفران ۶.۵ تا ۷.۵ است. بهترین ec (شوری) زیر ۲۰۰۰ میکروموس بر سانتی متر (µS/cm) است ولی مقدار زیر ۴۰۰۰ را نیز تحمل می‌کند.

     

     

    ۳- زمان کاشت زعفران

    زمان کاشت زعفران اواسط خرداد ماه تا اواسط مهر ماه به طول می انجامد. شما باید قبل از شروع بارندگی‌های پاییزه کاشت زعفران را تمام کرده باشید. در واقع تیر و مرداد ماه مناسب ترین ماه‌ها برای کاشت زعفران است، چون قیمت‌ها در این بازه‌ی زمانی مناسب هستند. در نتیجه اگر می‌خواهیم زعفران با کیفیتی در آینده برداشت کنیم به زمان کشت که فاکتور بسیار پر اهمیتی‌ست، باید توجه ویژه ای داشته باشیم.

     

    زمان کاشت زعفران

    ۴- نیاز آبی مزرعه زعفران

    زعفران گیاه کم‌آبی است اما در دوره‌‌ی رشد، پیاز آن به رطوبت نیاز دارد. دوره‌ی رشد پیاز زعفران از پاییز شروع می‌شود و شامل دو مرحله‌ی گلدهی در پاییز و تکثیر پیاز زعفران در زمستان و بهار است. رطوبت لازم پیاز در این دوره از طریق بارندگی‌های فصلی تامین می‌شود. بصورت کلی زمانی که در فصل زمستان و اوایل بهار، هر موقع که رطوبت خاک پایین بود باید آبیاری کنید که در نتیجه دو تا چهار مرحله در دوره رشد پیاز، مزرعه را باید آبیاری کنید.

    یک مرحله آبیاری تابستانه هم برای برخی مزارع توصیه می‌شود که اطلاعات کامل آن در دوره برداشت انفجاری زعفران آموزش داده شده است.

     

    ۵- روش های کاشت زعفران

    کاشت زعفران به سه روش خاکی، گلخانه‌ای و گلدانی قابل انجام است و پیاز زعفران در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل هستند به عمل می‌آید. فصل کشت زعفران تابستان است و اولین آبیاری در مهر ماه انجام می‌گیرد؛ بطور کل زعفران به ۲ تا ۴ مرحله آبیاری نیاز دارد که مرحله دوم آن به زاج آب معروف است.

    کشت خاکی: یکی از مرسوم ترین و قدیمی ترین روش های کشت زعفران، کشت خاکی ست. کشت خاکی زعفران در زمین های کشاورزی به صورت سنتی و هم به صورت مکانیزه و با استفاده از ماشین آلات کشاورزی قابل انجام می‌باشد. در این روش یک‌بار کشت انجام می‌شود و ۷ تا ۸ سال بدون جابجایی میتوان زعفران برداشت کرد.

    کشت گلخانه ای: یکی از جدیدترین روش های کشت زعفران، کشت گلخانه ای می‌باشد از این روش در مناطقی که اقلیم ناسازگاری برای رشد زعفران دارند، استفاده می‌شود. کشت گلخانه ای معمولا به روش کشت ایروپونیک قابل انجام است. برای بررسی کامل این روش کشت میتوانید مقاله آموزش کشت زعفران گلخانه ای را مطالعه نمایید.

    کشت در منزل، جعبه، گلدان: برای کشت زعفران در گلدان و خانه نیز تمامی موارد مربوط به کشت خاکی باید رعایت شود. به عنوان مثال در مرحله اول باید محیطی از تراس یا حیاط خانه که قرار است گلدانهای زعفران در آنجا قرار بگیرید دارای نور و دمای مناسبی باشد. برای بررسی کامل این روش کشت میتوانید مقاله آموزش کشت زعفران در خانه و گلدان را مطالعه نمایید.

    جدول معایب و مزایا روش های مختلف کشت زعفران

    کشت خاکی و گلدانی

    کشت گلخانه ای

    مزایا

    معایب

    مزایا

    معایب

    عدم جابه جایی سالیانه پیاز زعفران

    برداشت سخت‌تر

    برداشت راحت‌تر زعفران

    جابه جایی هرساله پیاز از خاک به گلخانه و بالعکس

    کم هزینه بودن

    مصرف آب بیشتر

    مصرف آب کمتر

    پر هزینه بودن

    رسیدگی فقط در ۹ ماه از سال

     

    کنترل رشد پیازها

    زمانبر بودن و رسیدگی در تمام فصول سال

    یکبار کاشت، ۷-۸ سال برداشت

     

     

    خطر آلودگی به کنه و قارچ

    ۶- معرفی پیاز زعفران

    بسیاری از افراد تصور میکنند زعفران مانند گل‌های دیگر از بذر و دانه می‌روید ولی کاملا در اشتباه هستند! گل زعفران از پیاز زعفران به عمل می‌آید که با نام علمی کروکوس ساتیووس (Crocus sativus) شناخته شده است.

    در روش کشت آرمانی که در ادامه می‌خوانیم در هر متر مربع یک کیلو گرم پیاز زعفران کشت می‌شود یعنی در هر هزار متر یک تن.

    یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد کاشت زعفران، کشت چند ساله آن است؛ به این معنا که نیاز نیست هر سال برای کشت، پیاز زعفران تهیه کنید. از ویژگی‌های دیگر کاشت زعفران، قابلیت تکثیر پیاز زعفران را میتوان نام برد. در واقع اگر شما ۱ تن پیاز زعفران درسال اول بکارید بعد از هفت سال بطور میانگین ۵ – ۶ برابر پیاز زعفران برداشت خواهید کرد.

    بهترین پیاز برای کشت زعفران

    ۷- بهترین پیاز برای کشت زعفران

    چه پیاز زعفرانی بکاریم تا بهترین برداشت گل را داشته باشیم؟ این سوال بیشتر کشاورزان هنگام خرید پیاز زعفران است. پیاز زعفران در سه سایز ریز، متوسط و درشت در بازار بفروش می‌رسد.

    طبق توصیه‌ی مهندسان ماه‌چین بهترین سایز برای کشت زعفران خاکی پیاز ریز تا متوسط است چون تعداد پیاز بیشتری در واحد سطح کشت می‌شود، مثلا بجای یک پیاز ۱۵ گرمی، ۳ عدد پیاز ۵ گرمی کشت می‌کنیم و با مدیریت و کود دهی اصولی، طی یک سال براحتی درشت خواهند شد و از وزن متوسط ۵ گرم به بالای ۱۰ تا ۱۵ گرم خواهند رسید. ولی اگر پیاز درشت برای کشت مزارع استفاده شود بخاطر هزینه بالا توجیه ندارد و تعداد پیاز کمتری در واحد سطح کشت می‌شود.

    مراحل کاشت زعفران، جدید ترین روش در سال ۱۴۰۳ 

    ۱- انتخاب روش کاشت زعفران

    کاشت زعفران از نظر متراژ محدودیتی ندارد! شما می‌توانید در یک گلدان یا سبد شروع به کشت زعفران کنید یا در یک زمین چند هکتاری، ده ها کیلو زعفران برداشت کنید. بطور کلی سه روش برای کشت زعفران داریم که شامل موارد زیر می‌شود:

    • کاشت زعفران در مزرعه: کپه‌ای، آرمانی
    • کاشت زعفران در گلخانه
    • کاشت زعفران در منزل: گلدان، سبد، باغچه

    در ادامه هر روش را به‌همراه نکات کلیدی و جزئی‌تر بررسی می‌کنیم.

    جدول اطلاعات کشت زعفران

    روش کاشت خاکی، گلخانه ای، خانگی
    زمان کشت زعفران تابستان
    فصل گلدهی پاییز
    عمق کاشت
    ۲۰ سانتی متر
    دوره رشد پیاز زعفران مهر تا اردیبهشت
    نیاز آب ۲ الی ۴ بار در سال
    مناطق قابل کشت مناطق دارای تابستان گرم‌ و خشک و زمستان سرد و مرطوب
    خصوصیات گیاهی معطر ، خوراکی، دارویی، زنبور و گرده افشان جذب می‌کند.

     

    یه مشاور با تجربه، تو رو ۱۰ سال جلو میندازه!

    همین الان از متخصصان کشت زعفران ماه چین، مشاوره رایگان بگیر!
    مشاوره تلفنی ۰۹۱۰۸۶۷۴۶۸۸

    ۲- آماده سازی خاک برای شروع کاشت

    پیاز زعفران ۷ سال در خاک می‌ماند بهتر است قبل از آن‌که سرمایه‌ی خود را به خاک بسپارید، از سلامت آن اطمینان حاصل کنید؛ بنابراین اگر تصور می‌کنید که ممکن است خاک یا زمین شما شور باشد و یا بافت رسی و سفتی داشته باشد، بهتر است آزمایش آب و خاک را انجام دهید. با آزمایش آب و خاک از املاح و عناصر موجود در خاک، نوع بافت خاک، شوری و pH آن آگاه خواهید شد و راحت‌تر برای کشت زعفران و برنامه‌ی کوددهی آماده خواهید شد.

    بهترین نوع خاک برای زعفران، خاک لومی شنی است که از ۳۰ درصد شن و ۳۰ درصد رس و ۳۰ درصد ماسه تشکیل شده‌ است؛ این خاک نباید شور باشد و درحالت ایده آل باید  EC کمتر از ۴۰۰۰ داشته باشد.

    قبل از کاشت پیاز زعفران در فصل تابستان، ابتدا باید زمین را شخم بزنید سپس کود گاوی پوسیده را به خاک اضافه کنید و در نهایت عملیات تسطیح خاک را انجام دهید.

    شخم زدن زمین

    زمین مورد نظر برای کشت زعفران را میتوان در فصل بهار تا عمق ۲۰ الی ۳۰ سانتی متری شخم زد چرا که بهترین زمان برای شخم زدن فصل بهار است به دلیل اینکه باران های بهاری باریده و خاک زمین مناسب شخم زدن است. اما علاوه بر این زمان میتوان قبل از کاشت نیز یکبار زمین مورد نظر را شخم زد. به فاصله دوهفته از اولین شخم دوباره تا عمق ۱۰ سانتی متری زمین شخم زده میشود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر زمین به خوبی شخم نخورد رطوبت در لایه های سطحی باقی می ماند و تنش خشکی در لایه های عمیق تر رخ میدهد.

    تسطیح زمین

    معمولا بعد از شخم زدن، باید زمین را تسطیح کرد. در صورتی که زمین دارای کلوخ باشد باید با کلوخ شکن اقدام به خرد کردن کلوخ ها کرد. اگر متراژ زمین کوچک بود با بیل کلوخ ها را خرد کنید.

    کود دهی اولیه و پایه

    کوددهی اولیه زعفران شامل ترکیب کود حیوانی و کود شیمیایی می باشد که باید قبل از کشت زعفران به زمین پخش کنید. پخش کردن کود را می‌توانید بصورت دستی یا با دستگاه کود پاش انجام دهید.

    پیشنهاد ماه چین برای کود دهی زمین زعفران قبل از کشت طبق جدول زیر می‌باشد:

    نام کود میزان مصرف در یک هکتار
    سولفات پتاسیم ۲۵۰ کیلو
    سوپر فسفات تریپل ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلو
    گوگرد بنتونیت دار ۷۵ درصد ۴۰۰ تا ۴۵۰ کیلو
    کود گاوی پوسیده ۴۵ تا ۵۰ تن

    طبق تجربیات به دست آمده از چندین سال فعالیت ماه چین، بهترین کودی که شما می توانید به عنوان کود حیوانی مناسب استفاده کنید، کود گاوی پوسیده است که بر پوسیده بودن آن تاکید بسیاری می شود چرا که کود تازه گاوی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

    در صورتی کود گاوی پوسیده را نتوانستید تهیه کنید، از کود گاوی کهنه و چند ساله استفاده کنید. اگر این را هم نتوانستید تهیه کنید سایر کود دهی ها را انجام دهید و پیاز زعفران را کشت کنید، در این حالت یک سال فرصت دارید که کود گاوی را بپوسانید و در تابستان سال بعدی به زمین زعفران اضافه کنید.

    کلوخ شکنی

    بعد از پخش کود حیوانی و کود گاوی باید خاک و کود را با هم ترکیب کنیم. اینکار با دستگاه کلوخ شکن انجام می‌شود. در این مرحله علاوه بر ترکیب کود با خاک، کلوخ و تکه‌های بزرگ کود گاوی هم خرد می‌شود.

    ۳- ضدعفونی پیاز زعفران

    پیاز زعفران باید سالم و به دور از هر نوع آلودگی، کنه و قارچ باشد. به‌همین‌منظور قبل از انتقال به خاک باید آن‌ را ضدعفونی کرد. در روش سنتی پیازهای زعفران را در مخزنی حاوی محلول ضد عفونی کننده قرار می‌ دادند و بعد شروع به کشت آن می‌کردند؛ این روش دو مشکل اساسی دارد، اولا که زمان‌بر است و ثانیا از آنجایی که توصیه شده در فصل تابستان رطوبت به پیاز نرسد این روش توصیه نمی‌شود.

    پیشنهاد ما این ‌است پیاز زعفرانی را خریداری کنید که در سال‌های قبل در دوره‌ی کوددهی، ضدعفونی شده است. پیاز زعفران ماه چین همگی ضد عفونی شده هستند.

    ۴- کاشت زعفران

    بصورت خلاصه هنگام کاشت زعفران مراحل زیر انجام می‌شود:

    • ابتدا پیاز زعفران بهم چسبیده را از هم جدا کنید. پوشال ها را از پیاز جدا نکنید.
    • بسته به نوع کشت، پیاز زعفران را در عمق ۲۰ تا ۲۵ سانت کشت کنید.
    • بعد از کشت اصلا آبیاری نکنید. اولین آبیاری را اوایل مهر ماه انجام دهید.
    • حدودا یک ماه بعد از آبیاری اولین جوانه‌های پیاز زعفران ظاهر می‌شود.

    انواع کشت پیاز زعفران در خاک به شرح زیر است:

    کشت کپه‌ای یا چاله‌ای زعفران

    کشت کپه‌ای زعفران یک روش قدیمی و سنتی است که در آن به وسیله‌ی بیل اقدام به حفر چاله‌هایی به عمق و عرض ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر می‌کنند سپس ۳ تا ۱۵ عدد پیازچه زعفران  را در داخل هر چاله قرار داده و روی آن‌ها را با خاک می‌پوشانند و سطح زمین را مسطح می‌کنند. فاصله هر چاله با چاله بعدی را بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر در یک ردیف و با ردیف کناری ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر در نظر می‌گیرند.

    در حال حاضر کشت کپه‌ای منسوخ شده است و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود چرا که ریشه‌ی پیازها باهم در رقابت می‌افتند.

     

    کشت زعفران به روش کپه ای

    کشت آرمانی زعفران (کشت ردیفی)

    کشت آرمانی زعفران جدید‌ترین و بهترین روش کشت زعفران است که در آن شیارهایی بصورت ردیفی با فاصله‌ی ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر از هم ایجاد می‌شوند. یکی از مزایایی که کاشت زعفران آرمانی دارد این است که زمان تکثیر پیاز زعفران و ریشه زایی، جذب عناصر داخل خاک برای‌ گیاه راحت‌تر و بدون رقابت می‌شود. از دیگر مزایای کشت ردیفی زعفران می‌توان به برداشت راحت‌تر گل زعفران نسبه به کپه‌ای، افزایش راندمان مزرعه و کاهش هزینه‌های کارگری، کود دهی و محلول پاشی در واحد سطح، اشاره کرد.

    در این روش به ازای هر متر مربع یک کیلو پیاز زعفران کشت می‌شود، به عبارت دیگر در هر هزار متر یک تن و در هر هکتار ۱۰ تن

    کشت خانگی زعفران

    بسیاری از کشاورزان موفق در حوزه‌ی زعفران، پیش از ورود به مزرعه وسیع، کاشت خود را در باغ یا باغچه شروع کرده‌اند. برای کاشت زعفران در خانه‌های آپارتمانی می‌توانید از گلدان ، سبد یا جعبه استفاده کنید. روش کاشت زعفران در خانه را در مقاله‌ی دیگر بطور کامل بررسی کرده‌ایم.

    اگر بخواهید در باغ یا باغچه اینکار را انجام دهید تمام دستور‌ العمل‌هایی که برای کشت خاکی توضیح داده‌ایم را انجام دهید. فقط توجه داشته باشید که نباید در فصل تابستان پیاز زعفران را آبیاری کنید.

    ۵- آبیاری زعفران

    اولین مرحله آبیاری زعفران مهر ماه است که قبل از گلدهی زعفران انجام می‌شود. دومین مرحله با هدف کوددهی بعد از برداشت گل از اواخر آبان تا اواسط آذر ماه انجام ‌می‌شود؛ این مرحله به زاج آب معروف است. در صورتیکه در طول فصل زمستان و اوایل بهار، میزان بارندگی اندک باشد باید مرحله سوم و چهارم آبیاری را در اسفند ماه و فروردین ماه انجام دهید.

     

    مراحل آبیاری زعفران

    جدول زمان آبیاری زعفران زمان آبیاری شدت آبیاری الزام آبیاری
    آبیاری اول زعفران: گل‌آب گرمسیر: اواخر مهر، سردسیر: اوایل مهر عمیق حتما
    آبیاری دوم زعفران: زاج‌آب اواخر آبان‌ماه یا اوایل آذر نیمه عمیق +کود دهی حتما
    آبیاری سوم زعفران اواخر اسفند ماه نیمه عمیق در صورت نبودن بارندگی
    آخرین آبیاری زعفران: زرد آب زمان زرد شدن گیاه زعفران نیمه عمیق در صورت نبودن باران

     

    ۶- سله شکنی مزرعه زعفران 

    بعد از آبیاری اول و قبل از گلدهی مزرعه باید زمین را سله شکنی کرد، به‌طوری که پیازچه‌ها صدمه نبینند بهترین وسیله برای سله شکنی تیلر کشاورزی با تیغه های مستقیم می‌باشد. این کار باعث می شود که گل‌ها به آسانی از خاک خارج شوند و کود حیوانی با خاک مخلوط شود و علف‌های هرز را که تازه روییده‌اند از بین بروند.

    در صورتی که سله شکنی زمین زعفران را انجام ندهید، تیج‌های زعفران ناهماهنگ و بدون نظم از خاک بیرون می‌آیند. این اتفاق منجر به دشوار شدن فرایند برداشت و کاهش نسبی بازدهی مزرعه زعفران می‌شود.

    ۷- برداشت زعفران

    برداشت زعفران بستگی به زمان آبیاری و اقلیم منطقه دارد ولی عمدتاً در آبان ماه زعفران شروع به گلدهی می‌کند که در طول ۲۰ الی ۳۰ روز فصل گلدهی باید هر روز گل های زعفران را بچینید. در مورد دفعات گلدهی زعفران هم باید بگوییم که زعفران در سال یک‌بار برداشت می‌شود و به طور کلی یک‌بار گل می‌دهد.

    بعد از برداشت زعفران، دقیقا زمانی است که خیلی از افرادی که قصد خرید زعفران را دارند، شروع به صادرات زعفران میکنند. تولید ۹۰ درصدی زعفران دنیا در ایران و صادرات بالای زعفران ایرانی از اصلی ترین دلایل گران بودن قیمت زعفران است.

     

    برداشت زعفران

    ۸- کود دهی زاج آب و محلول پاشی

    یکی از مهم ترین مراحل کود دهی زعفران مرحله زاج آب است به طوری که کمبود آن با هیچ نوع کود دیگری جبران نمی‌شود. بنابراین هرگز نباید از این مرحله چشم پوشی نمایید. در مجموعه ماه چین شما میتوانید با دریافت پکیچ های کوددهی با خیال راحت مراحل مختلف کوددهی زعفران را برای مزرعه خود انجام دهید.

    بعد از انجام کود دهی زاج آب، ۴ – ۶ مرحله هم باید محلول پاشی انجام شود. فاصله محلول‌پاشی ها ۱۰ تا ۱۴ روز از همدیگر است.

    کشاورزانی که کشت زعفران را به روش‌های سنتی و بدون این کود دهی ها انجام می‌دهند، برداشت‌هایی کمتر از آنچه که باید، تجربه می‌کنند؛ حتی برخی از آن‌ها ممکن است پرورش زعفران را چندان سودمند ندانند. دقیقا این جاست که فرق کشاورزی که هکتاری ۵ کیلو زعفران برداشت میکند و کشاورزی که هکتاری ۱۵ کیلو برداشت میکند، مشخص می‌شود.

    ۹- آفات و بیماری‌های مزرعه زعفران

    مهمترین آفت مزرعه زعفران کنه و موش صحرایی است. به طور متوسط باید ماهی ۲ بار یا هر ۱۰ روز یکبار اقدام به حفر شیارها یا چاله در نقاط مختلف مزرعه نموده و پیازچه و برگ زعفران را بررسی نماییم تا از سالم بودن و آلوده نبودن آن‌ها مطمئن شویم. هر تغییر رنگی در پیاز و برگ زعفران را سریعا به کارشناس مزرعه زعفرانتان گزارش کنید.

    جهت مقابله با کنه از کود گوگرد گرانوله و استفاده متداوم محلول پاشی ها استفاده می‌کنیم. گوگرد هم خاک را اسیدی‌تر می‌کند و هم باعث از بین رفتن بسیاری از آفات از جمله کنه می‌شود. برای بهره‌مندی از فواید گوگرد باید قبل از آبیاری اول گوگرد را به میزان ۳۰ کیلوگرم در هر هزار متر پخش کرده و با خاک مخلوط کنیم، سپس اقدام به آبیاری کنیم.

    برای دفع موش صحرایی اقدام به استفاده از تله موش، سموم موش کش و گاز متان و قرص برنج می‌کنیم. بهترین و سریع‌ترین عمل برای بین بردن موش های صحرایی استفاده از قرص برنج و تزریق گاز متان (کپسول گاز خانگی)  به لانه موش می‌باشد، بدین صورت که تمامی سوراخ های ورودی و خروجی لانه را به غیر از یک سوراخ گرفته و با شلنگ گاز اقدام به تزریق گاز به داخل لانه می‌کنیم این روش در ۹۹ درصد مواقع نتیجه عالی از خود نشان داده است.

    در دوره مسیر کشت زعفران ما با تکیه بر تجربه تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت زعفران را آموزش داده‌ایم که دیگر نیاز نباشد شما علاوه بر سال ها زمانی که صرف یادگیری می‌کنید، کشت زعفران را آزمون و خطا کنید.

    مشاهده دوره رایگان مسیر کشت خاکی زعفران

     

    روش های کشت زعفران

    درآمد میلیاردی از مزرعه زعفران !؟

    کاشت زعفران یکی از پر سود ترین کسب و کار ها در وضعیت فعلی اقتصاد ایران می باشد به طوری که با سرمایه گذاری اولیه در سال اول برداشت، بازگشت سرمایه را خواهید داشت. سال اول در واقع همان سالی‌ست که یکسال از کاشت پیاز زعفران می‌گذرد و از سال دوم برداشت، سود دهی میلیاردی در هر هکتار برای شما شروع می شود.

    بگذارید در اینجا برایتان یک داستان واقعی از شروع کشت زعفران خودمان بگویم:

    فکر میکنم سال ۹۰ بود، اون سال‌ها خشک سالی شدیدی بود و کلی فروچاله در منطقه ما ایجاد شده بود و اکثر کشاورزها رفتن رو به ماندن ترجیح داده بودند. ولی ما سه برادر (مسعود، محمد جواد و علی قیطاسی) تصمیم به کشت کم‌آب‌ زعفران در شهر مادری گرفتیم. هیچ منبع آموزشی یا فردی که بخواد تجربه‌ی کشت خودش رو به ما انتقال بده، نبود.

    با تلاش زیاد به یک فروشنده پیاز زعفران اعتماد کردیم ولی متاسفانه نامرغوب‌ترین پیاز رو که آلوده به بیماری کنه و قارچ بود رو به ما تحویل داد. بخاطر بی‌تجربگی و هزاران مشکل، کلی ضرر و زمین خوردن‌ها بود که سر راهمون پیش اومد. با این وجود همون پیاز رو کاشتیم و محصول خیلی کمی برداشت کردیم. این یک نوید برای ما بود! چون جواب داده بود و انگاری راست بود!

    سال بعدش مجدد پیاز زعفران رو تو تناژ بالاتر خریداری کردیم اما این‌بار محصول با کیفیت‌تری پیدا کرده بودیم و شروع به امتحان روش‌های نوین کشت و کود دهی کردیم. در نهایت تو سال ۹۸ به رکورد برداشت ۲۸ کیلو زعفران خشک در هکتار رسیدیم.

    الان که ۱۳ سال از اون ماجرا می گذره، نه تنها هزار متر ما شده بالای ۲۰ هکتار، بلکه تونستیم با تجاربی که بدست آوردیم به بیش از ۶۵۰ کشاورز کمک کنیم تا مزرعه زعفران خودشون را احداث کنند و به درآمد بالا برسن.

    و از این بابت نمی‌خوایم ضررهای مالی و زمانی که ماه چین متحمل شد رو شما کشاورز عزیز یه بار دیگه تجربه کنید.

     

    در این کسب و کار شما میتوانید انتظار درامد سالیانه از سال اول تا سال هشتم را داشته باشید به طوریکه از سال اول تا سال پنجم سود خالص از این کار به صورت تصاعدی افزایش یافته و از سال ششم به بعد سود دهی به مبلغ ثابتی میرسد و تا پایان سال هشتم پابر جا خواهد بود. در واقع مجموعه ماه چین برای شما کشاورز عزیز یک چشم انداز هشت ساله ترسیم نموده و با رعایت تمامی نکات در طول کاشت تا برداشت و بهره وری از مشاوره تخصصی مهندسان ماه چین وعده یک کسب و کار پر سود را می دهد.

    برای شروع کار و دریافت مشاوره کامل شما میتوانید با تماس با مجموعه ماه چین تمام راهنمایی های لازم را دریافت کرده و بستر اولیه برای کشت زعفران را فراهم کنید. مجموعه ماه چین از ابتدای کار تا سال دهم همراه شما خواهد بود تا با اطمینان کامل این کار را به پایان برسانید.

    یه مشاور با تجربه، تو رو ۱۰ سال جلو میندازه!

    همین الان از متخصصان کشت زعفران ماه چین، مشاوره رایگان بگیر!
    مشاوره تلفنی ۰۹۱۰۸۶۷۴۶۸۸

    ۵ نکته مهم درباره‌ی کشت زعفران

    نکته ی اول) یکی از روش‌های کشت زعفران شروع کردن با متراژ کم است. این روش چندان مناسب نیست چراکه فرایند کشت زعفران در زمین‌های بزرگتر شباهتی به کشت زعفران در زمین کوچکتر ندارد. بهتر است برای شروع کار از افرادی که در حوزه کشت زعفران تجربه دارند مشورت بگیرید.

    نکته ی دوم) هیچوقت پیاز زعفران را از دلال نخرید و حتما از کسی خریداری کنید که چندین هکتار مزرعه زعفران دارد و مطمئن شوید که به طور کامل درباره زعفران اطلاعات کافی داشته باشد تا شما را راهنمایی کند. مجموعه ماه چین با دارا بودن ۱۰۰ هکتار مزرعه زعفران، آماده همکاری با شماست.

    نکته ی سوم) به توصیه های اطرافیانتان و کسانی که در مورد زعفران اطلاعی ندارد گوش ندهید.
    ما وقتی کشت زعفران را شروع کردیم خیلی از کشاورزان به حالت تمسخر به ما می‌گفتند که زعفران در منطقه ما جواب نمی‌دهد. حتی بعد از اینکه ما زعفران مرغوب را از این منطقه برداشت کردیم باز هم باور نمی‌کردند که که در منطقه خودشان زعفران کشت می‌شود.

    نکته ی چهارم) به هیچ وجه کشت زعفران را خودآموز یاد نگیرید. زعفران سالیانه به چند مرتبه کود دهی و رسیدگی نیاز دارد که اگر شما این کار را انجام ندهید زعفران زیادی برداشت نخواهید کرد. پس از افراد با تجربه حتما مشاوره بگیرید. ما در ماه چین آماده همکاری با شما هستیم.

    کاشت زعفران پایان کار نیست!

    کاشت زعفران به سه روش خاکی، گلخانه‌ای و گلدانی قابل انجام است و پیاز زعفران در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل هستند به عمل می‌آید. فصل کشت زعفران تابستان است و اولین آبیاری در ماه مهر انجام می‌گیرد؛ بطور کلی زعفران به ۲ تا ۴ مرحله آبیاری نیاز دارد که مرحله دوم آن به زاج آب معروف است. کشت زعفران چند ساله است یعنی پیاز زعفران بمدت ۷ سال در خاک می‌ماند و در هر سال یک مرتبه در آبان ماه گل می‌دهد. در این مدت باید با انجام کود دهی های منظم و آبیاری از این پیازها مراقبت کنیم تا به برداشت بالایی از زعفران دست پیدا کنید.

    مجموعه‌ی ماه چین طی این هشت سال علاوه آموزش‌های رایگان جهت کشت زعفران ، خدمات مورد نیاز برای احداث و نگهداری مزرعه زعفران را به کشاورزان فعال در این حوزه ارائه می‌دهد.

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    
    1383دیدگاه
    یک گپ و گفت را آغاز کنید!

    نظرتان را به گوشمان برسانید.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    1. هاوری

      سلام خسته نباشید
      مخواستم بدونم شرایط کاشت و برداشت زعفران برای مناطق کوهستانی مثل مریوان فرقی با مناطق دیگر ندارد زمان برداشت یکی است؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        خیلی ممنون
        زیاد فرقی نداره، زمان برداشت بستگی به آبیاری زمین داره

    2. عسل

      ضمن سلام و خسته نباشید خدمت شما
      بنده ساکن استان یزد هستم
      کاشت پیاز زعفران اواخر آبانماه انجام دادم میخواستم بپرسم چند روز طول میکشه تابه گلدهی برسه

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        ممنونم
        زمان گلدهی بستگی به زمان آبیاری داره

    3. فرشاد پزشکپور

      سلام سپاس از مقاله خوبتون اگر پیاز زعفران را در خرداد بکاریم اولین آبیاری در یاسوج باید کی باشد؟سوال بعدی اینکه کاشت تعداد بیشتر پیاز در هر چاله بهتر است یا کمتر؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام برای زمان آبیاری میتونید با کارشناسان ما تماس بگیرید، راهنماییتون میکنیم
        تراکم پیاز بستگی به شرایطتون داره، اگه مثلا میخواید کمتر برای کوددهی هزینه بیشتری نکنید میتونید پیاز بیشتر بریزید
        در کل برای هر هزار متر باید 1 تن پیاز باشه(کشت آرمانی) و اگه بیشتر پیاز بریزید باید یکی دو سال زودتر پیاز هارو از زیر زمین در بیارید

    4. مهری

      عالی بود اموزشتون فقط الان که برج۹هستیم ایا میشه زعفران کاشت؟
      خاک زعفران راازکجامیتوان تهیه کرد؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        ممنونم
        نخیر دیگه نمیشه کشت کرد، صبر کنید تا فصل بهار بعد برای کشتش برنامه ریزی کنید
        منظورتون رو از خاک زعفران متوجه نمیشم

    5. سعید

      سلام من ی مقدار پیاز زعفران دارم الان بکارم چطور میشه و اگر امکان کشت تو موقع ازسال نیست روش نگهداری پیاز ها ب چه صورت باید باشه؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        باید پیاز ها حتما زیر زمین نگهداری بشه
        اگه شرایطتتون به این صورته شروع به کشت کنید ولی اصولا الان فصل کشت نیست

    6. میری

      سلام ممنون بابت توضیحات مفیدتون میخواستم بدونم توی زمین های کشاورزی(برنج) مازندران هم میشه کشت کرد و بارندگی مشکلی ایجاد نمیکنه؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        متاسفانه نمیتونید کشت کنید

    7. حمیدرضا

      سلام و خداقوت خدمت شما
      دوتا سوال قبل از شروع کار داشتم ممنون میشم که جواب دهید
      سوال اول اینکه شنیده ام که هر پیاز برای هرسال یک پیاز دیگر ایجاد میکند. آیا راهی هست که پیاز متولد شده را جدا نمود و در جای دیگر کاشت یا تا آخر عمر گیاه نمیتوان اینکار را کرد؟
      سوال دوم اینکه آیا شخم زدن زمین باید هرساله صورت پذیرد، دراین حالت پیاز صدمه نخواهد دید؟
      یک موضوع کوچک دیگر اینکه اگز امکان دارد اصطلاحات تخصصی را کمی توضیح دهید چون من نه تحصیلات کشاورزی دارم نه اینکه تاکنون کار کشاورزی کردم اما تصمیم گرفتم حتما شروع به کار کنم.
      سپاس

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        خیلی ممنونم
        1- پیاز زعفران هر سال تکثیر میشه و خودش جدا میشه و پیاز هر مزرعه رو باید بعد 5-7 سال درآورد و تو مساحت بزرگتر کشت کرد
        2- شخم رو نباید هر سال انجام داد بلکه باید هر سال قبل گلدهی باید زمین رو سله شکنه کرد
        میتونید باهامون تماس بگیرید تا راهنماییتون کنیم

    8. حسن

      و اينکه گلهايى که برداشت کردم زعفران هاش نصبت به اونايى که تو فيلم ها و عکسها ديدم خيلى کوچيک هستن از نظر قدى علت چيه؟

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        باید پیاز زعفران را با عمل کوددهی تقویت کنید.

    9. حسن

      سلام ممنون از مطالب آموزندتون .من امسال زعفران کاشتم و گل هم دادن ولى الان تقريبا يک ماهى هست گل دهى ندارن ديگه ,مشکلى پيش اومده براشون يا همه زعفرانها همينطورى گل ميدن؟ تو منتطقه نزديک مام کسى پياز زعفران تابحال کشت نکرده واسه همين نميدونم گلدهى تا چه زمانى بايد ادامه داشته باشه

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        محصول زعفران آبان ماه تا آذر ماه قابل برداشت است.

    10. داود

      سلام وقت بخیر مخواستم بدونم تاسیسات برای کاشت زعفران در گلخانه چه چیزهایی میباشد و برای یک سالن 150 متری چقدر زعفران میشود کشت کرد

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        شما میتونید از مقاله های داخل سایت استفاده کنید و همچنین میتونید با کارشناسان ما در تماس باشید.

    11. مهدی

      سلام ، خدا خیرتون بده بابت مطالب و کمک به همودطنانتون ، مطالب خوب بود ، من در تلاشم ک شیش ماه دیگه شروع کنم ، نمیدونم کی تماس بگیرم فقط ،الان یا وقت شروع کار…

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        متشکریم
        اوایل سال بعد تماس بگیرید در خدمتیم

    12. پریسا

      سلام ممنونم از قلب پرمهرتون که دانشتون رو در اختیار بقیه میذارین. خدا هزاران برابر عوضتون بده. من تجربه کاشت زعفرون رو ندارم. زیاد اطلاعاتم ندارم. میخوام برا خودمو خانوادم اشتغالزایی کنم ،داریم افسرده میشیم از بیکاری و بی هدفی😥 میخواستم بدونم توو زیرزمین خونمون میشه بصورت گلخانه ای زعفرون پرورش بدیم با پیاز مرغوبی ک سفارش دادیم؟ کدوم ماه خوبه برا کاشت زعفران گلخانه ای؟ بعده چند ماه برداشت میکنیم؟ سالی یکبار زعفران برداشت میکنیم ؟؟ ببخشید زیاد سؤال میپرسم🙈🌷

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        زمان مناسب کشت از تیر ماه تا اواخر مهر ماه میباشد.
        سالی یک بار زعفران برداشت میشود.
        برای اطلاعات بیشتر از مقاله های موجود در سایت استفاده نمایید.

    13. arma-A

      سلام خسته نباشید،با توجه به سوالات و پاسخ های صورت گرفته فهمیدم که برای هر هزار متر زمین یک تن پیازچه لازم هستش،من میخوام تو زنجان کشت کنم که هواش سرد،حالا یه سوالی دارم اینه که زعفران رو کی بکارم و کی گل دهی میکنه و همینطور کی برداشت کنم؟؟(با توجه به اینکه اینجا تقریبا اواخر آبان و اوایل آذر برف میباره)
      آیا طبق مقاله بالا خرداد بکارم خوبه؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام تشکر
        از خرداد ماه تا اواخر مهر میتونید کشت کنید

    14. نیره

      ممنون از مطالب شما
      من در منطقه گرم ومرطوب زندگی می کنم یکی از کشورهای حوضه خلیج فارس
      خیلی علاقه به کشت زعفران دارم اگر بخواهیم داخل گلدان زعفران کشت کنم پیاز زعفران در اطراف ما نیست چطور می توانم این پیاز را تهیه کنم
      لطفا راهنمایی ها داخل گلدان را بفرمایید

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        مرسی از پیامتون
        باید داخل ایران پیاز رو تهیه کنید

    15. ریاحی

      سلام. من حدودا اواسط مهرماه یک عدد پیاز زعفران رو درون یک گلدان کوچک کاشتم،چند روز پیش برای بار دوم آب دادم، الان دیدم گل داده خیلی ذوق زده ام و دوست دارم به سرانجام برسونم، میشه لطفا راهنماییم کنید که کی بهش آب بدهم و گلدان رو کجا بزارم که شرایط خوبی داشته باشه؟
      ممنون از شما

    16. رضا نادری

      سلام خسته نباشید من امروز ۲۴/۸زعفران کاشتم پیازچه هام جوانه زده بودن ایا ابیاری نکن زمین را مشکلی پیش میاد چون الان اب در دسترس ندارم

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام ممنونم
        برای مشاوره تماس بگیرید در خدمتتون هستیم

    17. رضا نادری

      سلام خسته نباشید من تازه زعفران کاشتم .واینکه پیازچه های من قبل از کاشت جوانه زدن هم خیلی بزرگ وهم تازه جوانه زدن ..لیا ابیاری لازم الان

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        بله به آبیاری نیاز است
        شما باید زعفران را طوری در خاک قرار دهید که جوانه ها رو به بالا باشن.

    18. افشار

      سلام. من پیاز زعفران رو اوایل مرداد ماه در گلدان کاشتم و آبیاری اول اوایل مهر انجام شد. الان جوانه ها نه هر خاک بیرون اومدند ولی نه بصورت یکدست. چند تایید هم گل داده. گلها رو برداشت کردم. میخوام بدونم آبیاری دوم و سوم رو کی باید انجام بدم؟ و کلا به چند آبیاری نیاز هست.متشکرم

    19. علی

      سلام
      ما تو روستا سمت قزوین که به رزن همدان هم نزدیکه هوای سردسیری هم هست زمینی داریم که قبلا یونجه کشت میشده که خاک خوبی هم داره و علف هرز خیلی کم بغل زمین هم جوی اب که کرده بندی شده هست
      ممنون میشم پیشنهادتون رو برای کاشت بگید

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        زعفران به رطوبت کم نیاز دارد و سرما دوست است.

    20. پیمان

      سلام آیا اگر آب شور باشد میشود دریک منطقه زعفران کشت کرد؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام نخیر متاسفانه

    21. نسیم

      سلام نسیم هستم برای تکمیل پایان نامه دوره‌کارشناسی ام یک سلسله پیشنهادات بخاطر افزایش محصول زعفران نیاز داشتم لطفاً برایم کمک کنید

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        لطفا با پشتیبانی تماس بگیرید.

    22. محمد

      سلام. با تشکر از سایت خوبتون. من ۲۰ مهرماه توی قم زمین رو آبیاری کردم ولی تعداد خیلی کمی از پیازها سبز شده. علتش چیه؟ منطقه ما گرمسیره

      • محمدجواد قیطاسی

        سلام
        در مناطق گرمسیر میزان بازدهی کمتر است و دیر ترنسبت به مناطق سرد سیر رشد میکند

    23. ثمر

      عرض سلام و ادب
      ممنون از مطالب کاربردی و مفیدتون
      پدرم اطراف اردبیل ۵ قطعه زمین دارن ولی خودشون کشاورزی نمیکنن و رایگان دادن کشاورزای محلی کشت میکنن ، یکسال درمیون گندم میکارن ، یکسال گذشت، یکسال استراحت …
      عرضم اینکه توی این زمینها کشت زعفران جواب میده من اقدام کنم ، البته دوتا از زمینها روی شیب هست اونا چطور ؟؟

    24. بهناز

      سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون.۳سال ازکشت زعفرانمون میگذره متاسفانه برداشتی نداشتیم با اینکه موقع کشت پیاز رو کنه کش زدیم بعدکشت کردیم اما الان متوجه شدیم پیاز کنه گرفته وآفت دارشده برای مبارزه چکارمیتونیم انجام بدیم?

    25. مسعود

      سلام اگرمیشه فیلم کاشت زعفران تا برداشت ان را پخش کنید

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        حتما مسعود عزیز
        در برنامه هامون هست

    26. سعید

      سلام مزرعه زعفران من در سال دوم هست برداشت گلبرگ صورت پذیرفته الان باید علف های زمین رو نی چین کنیم یا علف ها بعد از آغاز فصل سرما یخ زده و نابود میشن و نی چین رو باید در فصل بهار سال آینده انجام بدم؟با تشکر

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        منظورتون رو از نی چین نمیفهمم
        برای اینکه موقع برداشت زعفرون علف هرز نداشته باشید باید قبل از اینکه تیج ها به سطح خاک برسن با دستگاه تیلر زمین رو نرم کنید و علف هرز رو از بین ببرید.

    27. فرخ

      سلام در روش گلخانه ای چند بار میشود زعفران برداشت کرد

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        مثل کشت خاکی سالی یک بار

    28. نجفی

      سلام استاد
      قیمت پیازچه مرغوب هر کیلو گرم چقدر است. لطفا
      جهت کاشت در منطقه جنوب آذربایجان شرقی. با تشکر
      علم اله نجفی

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        با کارشناسان ما تماس بگیرید در خدمتتون هستیم.

    29. رحمان

      نظرتون در مورد کشت گلخانه ای چیه ایا توجیه اقتصادی داره یا سنتی بهتره .

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        بستگی به شرایط فردی که قصد داره کشت کنه داره
        اگه زمین داشته باشه قطعا کشت خاکی بهتره

    30. Navid

      سلام.برای شروع کاشت زعفران ایروپونیک در هر فصلی میشه اقدام کرد؟اگه نه باید از چه فصلی شروع بشه؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        باید در فصل کشت زعفرون یعنی از تابستون تا اواخر مهر زعفرونتون رو کشت کنید.

    31. سینا

      سلام درمشهد زعفران کاشتم سال دومش هست 15 مهر ابیاری کردم اما
      اما هنوز هیچ گلی پدیدار نشده
      نمیدانم مشکلش چیه
      لطفا شما راهنمایی کنید

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        یک مقداری زمین رو بکنید و پیاز هارو بررسی کنید
        ممکنه اسیب دیده باشن

    32. Nazanin

      سلام ،سپاس از مقاله مفید و توضیحات کاملتون،میخواستم بدونم در منطقه نور آباد استان فارس که اونجوری که گفته بودید زمین شنی نیست موردی پیش نمیاد برای کشت زعفران؟؟!آیا آب و هوا مساعده برای کشت؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        بله میتونید کشت کنید، اتفاقا سمت منطقه شما هم زعفرون زیاد کشت میشه و میتونید وارد این حوزه بشید
        زمین اگر موردی داشته باشه میشه اون رو تقویت کرد

    33. dani9045

      آیا در شهرستان رباط کریم میشه زعفران کاشت ؟ نتیجه می ده ؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        بله، آب و هوای رباط کریم مناسب کشت زعفران هستش

    34. رضا قاسمی

      سلام الان ده روز از آبان رفته میشه زعفران کاشت؟؟؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        بله میشه کشت کنید
        چند روزی وقت هست

    35. علی

      سلام خسته نباشیدمن ازتبریزشهرستان میانه می خواستم بدونم زعفران تو منطقه ما هم جواب می ده من حدود پنج هزار متر زمین دارم چقدر پیازچه تهیه کنم و چطور بهترین زعفران انتخاب کنیم درضمن قیمت پیازچه الان چنده تشکر می کنم از زحمات قبلیتون

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        برای 5هزار متر 5تن پیاز لازم دارید
        برای تهیه پیاز زعفران مرغوب میتونید با بخش تماس با ما ماه چین ارتباط بگیرید

    36. سعید

      سلام و خسته نباشید خدمت کارشناسان ماه چین از مطالب خوبتون بهره بردیم .خدمت شما عرض کنم که من تازه میخواهم کار کاشت زعفران را شروع کنم وزمینی حدودا دو هزار متری دارم خواستم بودنم که برای شروع کار باید از کجا پیاز زعفران خوب تهیه کنم و چه مقدار پیاز زعفران لازم هست برا کاشتن و همچنین چه موقع باید کاشت را انجام داد مممون.

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        برای 2 هزار متر ۲تن پیاز نیاز دارید که به صورت آرمانی کشت کنید
        برای تهیه پیاز زعفران با بخش تماس ماه‌چین ارتباط بگیرید

    37. عسکری

      من فکر میکنم بهترین زعفران دنیا ماله خراسانه مهندس

    38. خسروی

      با سلام.میشه زعفرون رو در محیط خونه و باغچه یا گلدون کاشت؟ آموزش های لازم برای کاشت تو همچین محیطی رو از کجا میتونیم یاد بگیریم

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        بله میتونید زعفران رو توی گلدون یا باغچه کشت کنید ولی باید حواستون به آبیاری باشه
        همین مقاله برای کاشت کفایت میکنه

    39. ابوالفضل

      سلام میخواستم بدونم الانم میشه زعفران کاشت هنوز دیر نشده؟؟
      برای امتحان یه مقدار کم میخواستم بکارم

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        بله میشه کشت کرد
        تا اواخر مهر ماه فرصت دارید

    40. علی

      سلام کشت هیروپونیک برای زعفران بهتره یا آیروپونیکو چرا؟
      با تشکر.

    41. مینا

      ببخشید سوال تکراری پرسیدم. فکر کردم سوال قبلیم ثبت نشده.

    42. مینا

      سلام جایی هست که کشت زعفران رو به صورت رایگان اموزش بدن?

    43. حجت

      سلام ممنون از اینکه راهنمایی وشکیبای میکنید من یک هتکار زمین در چهار محال بختیاری دارم منطقه ما سرد سیر میباشه و برف زیادی میبارد. میخواستم بدونم. در منطقه ی ک برف باران زیاد ریزش داره زعفران میشه بکارم

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        اتفاقا زعفران گیاهی به شدت سرما دوست هست و تو مناطق سردسیر بازدهی فوق العاده‌ای داره
        تو منطقه همدان که از بسیار سردسیر هست چند صد هکتار مزرعه زعفران وجود داره
        پیشنهاد می‌کنم اگه شرایطش رو دارید حتما کشت کنید

    44. مینا

      سلام من میخوام اول یه دوره اموزشی برم بعد شروع بکار کنم به نظر شما کجا میتونم اموزش ببینم?

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        متاسفانه دوره آموزش معتبری تو اینترنت وجود نداره و اگرم وجود داشته باشه از روش های قدیمی استفاده میشه
        میتونید با پشتیبانی ماه‌چین تماس بگیرید تا راهنمایی‌تون کنیم

    45. فاطمه

      با سلام. آیا در مازندران در شهر ساری می توان زعفران کاشت؟ یا باید به خاطر آب و هوای مرطوب به کاشت زعفران گلخانه ای پناه برد؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        زعفران به گیاه نیمه گرمسیری هست و تو مناطقی که زمستان های ملایم و تابستون های گرم و خشک داره رشد خیلی خوبی داره
        تو مناطق کوهستانی مازندران زعفران هم کشت شده و بازدهی خوبی هم داشته

    46. آذری

      سلام ممنون بابت مطالب خوبتون،امسال سال دوم زعفران های ما هست کی اولین آبیاری رو انجام بدیم؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام خیلی ممنونم از نظرتون
        بستگی به منطقه کشت داره
        ما اصولا به جاهایی که سردسیر هستند اواخر شهریور رو پیشنهاد میکنیم

    47. محمد

      سلام.برای پیاز زعفرونی که آلوده به قارچ شده و تازه هم کاشته شده بهترین زمان آبیاری کی هست؟؟

      • تیم تحریریه ماه‌چین

        سلام
        خیلی ممنونیم از پیامتون
        اگه منطقه ای که زعفران کشت شده سردسیره، 15 روز دیگه آبیاری رو انجام بدید و بعد کنه کش و قارچ کش بدید

    48. جواد اسفندیاری

      الان یعنی اوایل شهریور زعفرون کاشتن میخواستم بدونم کی باید اولین آب رو بدم؟؟

      • علی قیطاسی

        سلام خیلی ممنونم از نظرتون
        اولین آبیاری رو باید 20 شهریور داشته باشید

    49. مرضیه

      سلام
      ممنون از مطلب خودتون،
      من میخواستم بدونم تو کشت کپه ای برای هر هکتار چند پیاز لازمه؟
      و اینکه پیاز یک ساله رو باید بکاریم یا چند ساله؟

      • علی قیطاسی

        سلام
        خیلی ممنونم
        کشت کپه‌ای تقریبا منسوخ شده هستش
        برای کشت آرمانی تا 10 تن در هر هکتار می‌تونید پیاز کشت کنید
        پیاز چند ساله کشت میشه

    50. احمد

      مرسی از مطلب مفیدتون
      واقعا مفید بود

      • علی قیطاسی

        متشکرم
        لطف دارید