زعفران گیاهی است که نیاز آن به آب کم بوده و کشت آن از بازده بالایی در مناطق کمآب برخوردار است. جالب است بدانید ۹۴ درصد زعفران کل جهان در ایران کشت می شود اما کشت اصولی و صحیح زعفران به کسب اطلاعات و یادگیری روشهای مناسب کشت آن نیاز دارد.
در صورت عدم رعایت نکات کشت صحیح نه تنها نمیتوان به زعفران با کیفیت و سالم دست یافت، بلکه حتی کشاورز را متحمل خسارات و ضررهایی می کند. امروز میخواهیم پیرامون زمان کاشت زعفران نکاتی را که حاصل سالها تجربیات ما در مزارع ماهچین است را با شما در میان بگذاریم. پس تا انتهای این پست همراه ما باشید.
فهرست محتوا
زمان مناسب کشت زعفران تقریبا از اوایل تیرماه تا اواسط مهر ماه میباشد. باید به این نکته نیز توجه داشت که کشت زعفران باید حتما قبل از شروع بارانهای پاییزه صورت گیرد. البته بهتر است کشت زعفران درآخرین فرصت و اواخر مهرماه به تاخیر انداخته نشود.
زمان کاشت زعفران در گلدان و خانه برای مناطق سردسیر از تیر ماه تا اواسط مهر و در مناطق سردسیر از تیرماه تا اواسط آبان است. در رابطه با نحوهی کاشت زعفران در گلدان در مقالهای جدا بصورت مفصل صحبت کرده ایم.
بهترین زمان برای کشت زعفران تیرماه و مردادماه است.
به دو دلیل:
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با زمان آغاز کشت زعفران میتوانید ویدئوی زیر را مشاهده کنید.
کاهش رطوبت خاک باعث کاهش فشردگی و مقاومت خاک مزرعه شده و در نتیجه باعث افزایش رشد پیاز زعفران، افزایش تعداد گلها و به طور کلی افزایش بازده کشت زعفران میشود. در نتیجه مرداد ماه و شهریورماه که خاک کمترین میزان رطوبت را دارد، بهترین زمان برای کشت زعفران است.
رطوبت پیاز به طور متوسط بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است. اما اگر به ۳۰ درصد و بالاتر از آن برسد وزن پیاز سنگین شده و در نتیجه هزینه اولیه برای خرید پیاز زعفران بیشتر میشود.
اگر رطوبت پیاز کمتر از ۱۵ درصد باشد پیاز قوه نامیه خود(توانایی زنده ماندن پیاز) را از دست میدهد.
برای اینکه مزرعه درجه یک و ایده ال داشته باشیم باید به زمان کشت زعفران اهمیت بسیاری قائل بشیم، به این دلیل که اگر به موقع کشت صورت گیرد و مزرعه به موقع ابیاری گردد، پیاز زعفران زودتر از خواب بیدار شده و رشد رویشی و عمل جذب و ذخیره اندوخته غذایی زودتر اتفاق افتاده و همه این مسائل سبب میشود که پیاز زعفران امادگی خوبی برای گلدهی سال بعد داشته باشد.
یکی از موارد مورد توجه برای تشخیص زمان مناسب کشت زعفران دمای محیط است. به هنگام کشت زعفران هرچه هوا خنکتر باشد بهتر است اما کشت را نباید خیلی به تعویق انداخت و زمان تابستان را از دست داد.
پیاز زعفران تا حد ممکن نباید دپو شود و بهتر است به محض رسیدن پیاز ها به مزرعه کشت را شروع کرد. چون خود زعفران گرما تولید میکند و انباشته شدن پیازها به روی هم باعث پخته شدن پیازها شده و قوه نامیه پیازها را تحلیل میبرد.
در صورت نبود شرایط کشت بهتر است پیاز های زعفران را روی سطح زمین، نهایت به ارتفاع ۳۰ سانتی متر پخش کنیم، این کار باعث میشود گرمای پیاز زعفران به حداقل رسیده تا جلوگیری بشه از این که پیاز ها اسیب ببینند.
بعد از کشت زعفران نوبت آبیاری صحیح زعفران و کوددهی اصولی زعفران است.
توجه کنید که زعفران را میتوان در شرایط آب و هوایی مختلف ار راه های متفاوتی کشت کرد و زمان مناسب کشت زعفران بسته به موقعیت جغرافیایی و شرایط جوی مزارع متفاوت است و شرایط ذکر شده در این مقاله مناسب نواحی شمالی و غربی ایران میباشد.
کود آهن برای زعفران و اکثر مزارع کشاورزی، یکی از ضروری ترین کود ها مورد نیاز آن ها ...
مطالعه مطلب ...ضد عفونی کردن پیاز زعفران یکی از مهمترین کارهایی است که فروشندگان و یا خریداران پیاز زعفران باید ...
مطالعه مطلب ...
خیلی کامل و عالی بود ممنونم
خواهش میکنم
میخوام برای اولین بار کشت روشروع کنم میشه راهنماییم کنید
سلام وقت بخیر چه متراژی قصد کشت دارید
با شماره زیر تماس بگیرید
02191012322