پشتیبانی ماه چین
پشتیبانی ماه چین
مسعود قیطاسی

سلام، مسعود قیطاسی هستم.

به شما کمک میکنم که کشت زعفران را به صورت مدرن و اصولی آغاز کنید.

از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

0910-867-4688

آموزش‌های روزانه و رایگان کشت زعفران در صفحه اینستاگرام

آموزش صفر تا صد کاشت زعفران تا گلدهی

آخرین بروز رسانی: 20 اردیبهشت 1402
دسته‌بندی ها:
  • کاشت زعفران در ایران عزیزمون به سه هزار سال پیش برمی‌گردد و تاریخچه زعفران به ما می‌گه که از دوران مادها در ایران زعفران کشت شده است.

    ما در این مقاله به آموزش صفر تا صد کشت زعفران پرداخته ایم و سعی کردیم بسیاری از باورهای غلط را درباره زعفران تغییر دهیم.

    حدود 99 درصد از کسانی که این مقاله را می‌خوانند از شهرهایی هستند که در آنجا کشت زعفران رواج ندارد یا کمتر کشت شده.
    پس بزارید در ابتدا برایتان یک داستان واقعی از وقتی که کشت زعفران را برای اولین بار در منطقه خودمون انجام دادیم تعریف کنم.

    اولین روزی (حدودا 15 سال پیش) که ما تصمیم به کشت زعفران گرفتیم هیچ منبع و یا فرد آشنا به کشت زعفران در منطقه خودمون پیدا نکردیم.

    با یک فردی آشنا شدیم که تامین کننده پیاز زعفران بود. مقداری پیاز زعفران خریداری کردیم، پس از کشت متوجه شدیم آلوده‌ترین و بی کیفیت ترین نوع پیاز را به ما فروخته‌. با این وجود وقتی موقع برداشت زعفران رسید. مطمئن شدیم که زعفران سازگار با منطقه خودمان است. سال بعد پیاز زعفران مرغوب را تهیه کردیم و روش های مختلف کشت و پرورش زعفران را در منطقه‌ی خودمان اجرا کردیم و نتیجه‌ای که از زعفران گرفتیم فوق‌العاده بود.

    همین باعث شد وب‌سایت ماه‌چین را راه‌اندازی کنیم و تمامی تجربیات خود را در قالب این مقاله، سایر مقالات و دوره های آموزشی کشت و مدیریت زعفران به شما ارائه بدیم تا همه‌ی افراد علاقمندی که در ایران هستند و شرایط اولیه ما را دارند، بتوانند سریع‌تر رشد کنند.

    (ما حدودا 3 الی 4 سال درگیر آزمون و خطا بودیم و حاضر نیستیم شما هم این بهای سنگین را بپردازید).

    برداشت زعفران

    خب قراره تو این مقاله چه مسایلی و چه مراحلی رو با هم بررسی کنیم

    • قدم اول : روش های کاشت زعفران
    • قدم دوم : زمان کاشت و اقلیم مناسب کاشت
    • قدم سوم : دمای مورد نیاز کشت زعفران
    • قدم چهارم : مراحل آماده سازی زمین
    • قدم پنجم : تهیه پیاز زعفران
    • قدم ششم : مراحل ضد عفونی پیاز زعفران
    • قدم هفتم : عملیات کشت زعفران
    • قدم هشتم : آبیاری زعفران
    • قدم نهم : سله شکنی مزرعه زعفران
    • قدم دهم : مبارزه با آفات و بیماری های زعفران
    • قدم یازدهم : برداشت گل زعفران

    قدم اول : روش های کاشت زعفران

    به صورت کلی ما به ۳ صورت میتوانیم کشت زعفران را انجام دهیم.

    ۱- کشت زعفران در خاک و مزرعه: در این نوع کشت یکبار کشت زعفران در خاک انجام می شود و تا ۷ سال میتوان از مزرعه، زعفران برداشت کرد.(شما بخوانید: طلا برداشت کرد)

    ۲- کشت زعفران در گلخانه و سالن: کشت گلخانه ای زعفران نیازمند تجهیزات خاصی و تخصص شخص است. این نوع کشت بر خلاف باور عموم مردم، علاوه بر سالن گلخانه ای، نیاز به زمین کشاورزی برای انتقال به خاک بعد از گلدهی دارد.

    ۳- کشت زعفران در گلدان و باغچه: ساده ترین راه و جذاب ترین و پر طرفدار ترین روش، همین کشت زعفران در گلدان است.

    در این مقاله قرار است درباره کشت زعفران در خاک صحبت کنیم و اطلاعاتی که دل تجربه ما بدست آمده است را به اشتراک بگذاریم.

    پس اگر به کشت زعفران در گلخانه علاقه دارید حتما مقاله کشت زعفران گلخانه‌ای را مطالعه کنید و همینطور اگر قصد دارید زعفران را در گلدان و خانه کشت کنید حتما مقاله آموزش کاشت زعفران در خانه را مطالعه کنید.

    قدم  دوم : زمان کاشت و اقلیم مناسب زعفران

    زمان کاشت زعفران هر ساله از خرداد‌ ماه شروع می‌شود و تا اواسط مهر ماه ادامه دارد. باید به این نکته نیز توجه داشت که کشت زعفران باید حتما قبل از شروع باران‌های پاییزه صورت گیرد. البته کشت زعفران نباید تا آخرین فرصت و اواخر مهرماه به تاخیر انداخته شود.

    زعفران را در چه آب و هوایی میتوان کشت کرد؟

    زعفران یک گیاه نیمه گرمسیری می‌باشد و در مقابل گرما و سرما مقاومت خیلی خوبی از خود نشان می‌دهد. زعفران در مناطقی که دارای زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک دارد می‌توان کشت کرد.

    زعفران در بیشتر مناطق کشور رشد خوبی میتواند داشته باشد ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که منطقه شما نباید در فصل تابستان رطوبت و گرمای بیش از حد داشته باشد.

    چرخه رشد زعفران از اوایل مهرماه از طریق آبیاری شروع می‌شود و تا اردیبهشت ماه ادامه دارد و در اردیبهشت ماه به خواب بهاری و تابستانی می‌رود و خزان میکند. در دوره خواب به هیچ عنوان نباید آبیاری نمود چون مشکلاتی برای پیاز زعفران بوجود می‌آورد که باعث شکستن خواب زعفران می‌گردد و چرخه طبیعی زعفران مختل می‌شود..

    قدم سوم : دمای مورد نیاز کشت زعفران

    دمای لازم برای کشت زعفران چقدر است؟

    به طور متوسط زعفران در مناطقی که تابستان خشک با حداکثر دمای 40 درجه سانتی‌گراد و زمستان متوسط با تجربه چند بار یخ زدگی و دمای حداقل -40 درجه، عملکرد خوبی را به جا می گذارد.

    تکنیک های مختلفی در کاشت زعفران وجود دارد، که بسته به منطقه و موقعیت جغرافیایی از روش‌های مختلفی استفاده می شود که در ادامه توضیح داده‌ایم:

    در ویدئوی زیر می‌توانید مراحل کاشت زعفران را مشاهده کنید.

    قدم چهارم : آماده سازی زمین

    اولین کار از مراحل کاشت زعفران آماده‌سازی زمین و یا همان بستر کشت زعفران می‌باشد. بهترین خاک برای کشت زعفران خاک لومی شنی می‌باشد، این خاک مستعد ترین محیط کشت برای زعفران را ایجاد می‌کند چون محیط خوبی را برای زعفران مهیا می کند و هم میزان رطوبت قابل دسترس برای پیاز زعفران را تامین می‌کند.

    پس زمین باید ترکیبی از شن و رس باشد تا در مدت 7 سالی که پیازچه در داخل خاک می باشد علاوه بر تامین مواد غذایی در شرایط خاص منطقه نیز مقاومت نماید، ph خاک باید بین 7 الی 7.5 باشد.

    بهترین زمان برای شخم زمین

    بهترین زمان برای شخم زمین اواخر پاییز یا اول زمستان می باشد و اگر شرایط مهیا نبود می توان قبل از کشت اقدام به این کار کرد خاک را باید تا عمق 40 تا 50 سانتی متری شخم زده و در مرحله بعد کود گاوی پوسیده شده را به میزان 4 تن به همراه 25 کیلو گرم سولفات پتاسیم گرانوله ، 25 کیلو گرم سوپر فسفات تریپل و 50 کیلو گرم گوگرد بنتونیت دار در هر هزار متر پخش نموده و اقدام به مخلوط نمودن کود با خاک توسط دستگاه کلتیواتور می نمایند،  بعد از این مرحله باید خاک را کاملا مسطح نموده و پستی و بلندی های خاک را رفع نماییم به طوری که موقع کاشت زعفران شاهد ظاهری نامطلوب نباشیم.

    قدم پنجم : تهیه پیاز زعفران مرغوب

    در این مرحله باید به دنبال پیاز زعفران مرغوب جهت انتقال به خاک باشیم، بهترین زمان برای خرید پیاز زعفران از اواخر خرداد ماه تا اواخر شهریور ماه می باشد. باید حساسیت زیادی در انتخاب پیاز داشته باشیم چون مهمترین و اساسی‌ترین مسئله در کشت زعفران انتخاب پیازچه سالم می‌باشد.

    بعد از تهیه پیاز باید هرچه سریعتر اقدام به کشت آن نماییم زیرا پیازچه وقتی که در هوای آزاد قرار دارد در معرض انواع آفت و بیماری‌ها می‌باشد و دلیل دوم اینکه در صورت جمع کردن توده ای پیاز در یکجا باعث افزایش دمای پیازچه‌ها شده و این شرایط منجر می‌شود که قوه نامیه پیازچه به شدت پایین بیاید و شرایط برای انواع بیماری ها افزایش یابد، هرچقدر فاصله بین آوردن پیازچه ها تا کاشت آنها کمتر باشد بهتر است.

    اگر بدنبال خرید پیاز مرغوب زعفران با استاندارد های لازم هستین، ما در ماه چین بهترین پیاز زعفران را برای شما در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال می‌کنیم.

    پیش خرید پیاز زعفران ضد عفونی شده از ماه چین

    با مشاوره رایگان، پیاز زعفران خود را از ۲۰ عدد تا ۱۰۰ تن با قیمت تابستان امسال پیش خرید کنید.
    پیش خرید پیاز زعفران

    تهیه پیاز زعفران مرغوب

    قدم ششم : ضدعفونی کردن پیاز زعفران  و مراحل آن

    موقع کشت زعفران پیاز باید سالم و به دور از هر نوع آلودگی کنه و قارچ باشد. برای همین باید قبل از انتقال و کاشت پیاز باید حتماً پیاز ها را ضدعفونی نمود، این کار را می توان توسط یک مخزن ۱۰۰ الی ۲۰۰ لیتری انجام داد. باید در این مرحله اقدام به تهیه قارچ کش کاربندازیم و کنه کش پروپارژیت نماییم.

    خوشبختانه دوستانی که از مجموعه ماه چین پیاز زعفران را تهیه کنید خود مجموعه پیاز زعفران ضدعفونی شده خدمت دوستان ارسال میکند.

    ضد عفونی کردن پیاز زعفران

    در داخل مخزن بسته به حجم مخزن از قارچ کش کاربندازیم به میزان دو در هزار و سم کنه کش پروپارژیت به میزان یک و نیم در هزار مایع ضدعفونی کننده را آماده می‌نماییم در این مرحله باید پیازچه‌ها را در حجم ۵ الی ۱۰ کیلوگرمی داخل یک ظرف قرار داده و در داخل مخزن به مدت ۳۰ الی ۶۰ ثانیه فرو برده بعد اقدام به کشت پیاز‌چه‌ها می‌نماییم.

    قدم هفتم : عملیات کاشت زعفران

    وقتی که زمین را آماده کردیم و اقدام به تهیه پیازچه و ضدعفونی آن نمودیم، باید به خاک انتقال بدهیم.

    روش های کاشت زعفران

    دو مورد از اصلی‌ترین روش کشت زعفران به شرح زیر می‌باشد:

    • کشت کپه‌ای یا چاله‌ای
    • کشت ردیفی به روش کشت آرمانی

     کشت کپه‌ای زعفران

    در این روش توسط بیل اقدام به حفر چاله به عمق و عرض ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر می‌نماییم در این مرحله یک نفر به تعداد ۳ تا ۱۵ عدد پیازچه در داخل هر چاله قرار داده و نفر بعدی اقدام به پوشاندن پیازچه‌ها توسط بیل می‌نماید و سطح زمین را مسطح می‌کند، فاصله هر چاله با چاله بعدی بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر در یک ردیف و با ردیف کناری ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر را در نظر می‌گیرند.

    * اگر شما قصد دارید کشت زعفران را در متراژ بالا انجام دهید کشت کپه‌ای به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

    کشت آرمانی زعفران، مدل جدید کشت زعفران

    در این روش تراکم پیازچه در واحد سطح ۸ تا ۱۰ تن در هکتار می‌باشد متوسط برداشت زعفران در این روش از سال سوم به بعد به ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم در هکتار می‌رسد. در کشت آرمانی فاصله هر شیار با شیار کناری 20 تا 25 سانتی‌متر می‌باشد.

    ما پیشنهاد می‌کنیم از مدل کشت آرمانی زعفران استفاده کنید چون:

    1. هزینه‌های کود‌دهی زعفران و محلول‌پاشی شما نسبت به کشت ردیفی معمولی کمتر می‌شود. یعنی اگر شما زمین یک هکتاری را محلول‌پاشی کنید‌ در کشت آرمانی به 10 تن پیاز می‌رسد ولی در کشت سنتی فقط به 3-4 تن پیاز.
    2. به برداشت حداکثری زعفران در واحد هکتار می‌رسید. درصورتی که بخواهید براساس متراژ زمین کشاورزی خود کود محلول پاشی تهیه کنید، میتوانید از پکیج محلولپاشی زعفران ماهچین استفاده کنید. ما این محصول را با توجه به نیاز شما به سه پکیج حرفه‌ای ، اقتصادی، خانگی تبدیل کرده ایم. میتوانید در بخش خرید کود محلول پاشی زعفران پکیج حرفه‌ای را تهیه کنید.
    3. هزینه‌های کارگری شما کمتر می‌شود.
    4. چیدن گل زعفران راحت‌تر می‌شود چون گل‌های زعفران نزدیک به هم هستند.

    برای اطلاعات بیشتر مقاله کشت آرمانی زعفران را مطالعه کنید.

    یه مشاور با تجربه، تو رو ۱۰ سال جلو میندازه!

    همین الان از متخصصان کشت زعفران ماه چین، مشاوره رایگان بگیر!
    مشاوره تلفنی ۰۹۱۰۸۶۷۴۶۸۸

    قدم هشتم : آبیاری زعفران

    پس از کاشت پیاز ها که نهایتاً تا اواخر شهریور ماه طول می کشد از پانزدهم مهرماه هر سال اقدام به آبیاری زعفران می‌کنیم، در موقعیت های جغرافیایی مختلف بسته به شرایط آب و هوایی از اوایل مهر ماه تا اواسط آبان‌ماه اقدام به آبیاری زعفران می‌کنند.

    گل دادن زعفران تا حدود زیادی تابع آبیاری اولیه می‌باشد در این خصوص برای اینکه در برداشت زعفران به مشکل بر‌نخوریم زمین را به قطعات مختلف تقسیم‌بندی می‌کنیم و با فاصله چند روز از هم هر قطعه را آبیاری می کنیم تا بدین صورت در دوران اوج گلدهی قطعات با یکدیگر همزمان نباشند.

    قبل از گلدهی یک آبیاری عمیق و بعد از گاورو شدن زمین اقدام به سله شکنی می‌کنند. بعد از برداشت زعفران به طور کامل بسته به شرایط آب و هوایی و بارندگی منطقه اقدام به آبیاری دوم در اواخر آبان‌ماه یا اوایل آذر ماه و آبیاری سوم در اسفند ماه می‌کنند، در مناطقی که بارندگی در پاییز و زمستان مطلوب باشد آبیاری سوم نیاز نیست انجام شود.

    ما در مقاله ای جداگانه آبیاری زعفران را به صورت تخصصی بررسی کرده ایم. حتما این مقاله را مطالعه کنید.

    آبیاری زعفران با نوار بارانی شیار دار

    آبیاری زعفران با نوار بارانی شیاردار

    قدم نهم : سله شکنی مزرعه زعفران

    بعد از آبیاری اول و قبل از گلدهی مزرعه باید زمین را سله شکنی کرد، به‌طوری که پیازچه‌ها صدمه نبینند بهترین وسیله برای سله شکنی تیلر کشاورزی با تیغه های افقی می‌باشد. این کار باعث می شود که گلها به آسانی از خاک خارج شوند و کود حیوانی با خاک مخلوط شود و علف‌های هرز را که تازه روییده‌اند از بین بروند.

    در صورتی که سله شکنی زمین زعفران را انجام ندهید تیج‌های زعفران ناهماهنگ و بدون نظم از خاک بیرون می آیند. این اتفاق منجر به دشوار شدن فرایند برداشت و کاهش نسبی بازدهی مزرعه زعفران می‌شود.

    قدم دهم : مبارزه با آفات و بیماری زعفران

    مهمترین آفت زعفران کنه و موش صحرایی می‌باشد. جهت شناسایی آفات و اینکه متوجه شویم که آیا پیازچه‌ها سالم هستند باید به طور متناوب زمین و پیاز‌ها را سرکشی کنیم.

    به طور متوسط باید ماهی 2 بار یا هر 10 روز یکبار اقدام به حفر شیارها یا چاله در نقاط مختلف مزرعه نموده و پیازچه‌ها را بررسی نماییم تا از سالم بودن و آلوده نبودن پیازچه‌ها مطمئن شویم.

    کاشت زعفران

    جهت مقابله با کنه از کود گرانوله گوگرد استفاده می‌کنیم. گوگرد هم خاک را اسیدی‌تر می‌کند و هم باعث از بین رفتن بسیاری از آفات از جمله کنه می‌شود. برای بهره‌مندی از فواید گوگرد باید قبل از آبیاری اول گوگرد را به میزان ۳۰ کیلوگرم در هر هزار متر پخش کرده و با خاک مخلوط کنیم، سپس اقدام به آبیاری کنیم.

    جهت مقابله با موش های صحرایی اقدام به استفاده از تله موش، سموم موش کش و گاز متان و قرص برنج می‌کنیم.

    بهترین و سریع‌ترین عمل در از بین بردن موش های صحرایی استفاده از قرص برنج و تزریق گاز متان (کپسول گاز خانگی)  به لانه موش می‌باشد،  بدین صورت که تمامی سوراخ های ورودی و خروجی لانه را به غیر از یک سوراخ گرفته و با شلنگ گاز اقدام به تزریق گاز به داخل لانه می‌کنیم این روش در 99 درصد مواقع نتیجه عالی از خود نشان داده است.

    نکته: معمولا برخی از علاقمندان کشت زعفران، ترس از بین رفتن پیاز ها توسط موش را دارند. باید بگوییم که این موضوع اصلا نگران کننده نیست. چون روش های پیشگیری بسیار زیادی وجود دارد که این مشکل را ۱۰۰ درصد حل میکند. پس نگران این موضوع نباشید.

    قدم یازدهم :برداشت گل زعفران

    کاشت زعفران

    برداشت زعفران بستگی به زمان آبیاری و اقلیم منطقه دارد ولی عمدتاً در آبان ماه زعفران شروع به گلدهی می‌کند که در طول 20 الی 30 روز فصل گلدهی باید هر روز گل های زعفران را بچینید. در مورد دفعات گلدهی زعفران هم باید بگوییم که زعفران در سال یک‌بار برداشت می‌شود و به طور کلی یک‌بار گل می‌دهد.

    بعد از برداشت زعفران، دقیقا زمانی است که خیلی از افرادی که قصد خرید زعفران را دارند، شروع به صادرات زعفران میکنند. تولید ۹۰ درصدی زعفران دنیا در ایران و صادرات بالای زعفران ایرانی از اصلی ترین دلایل گران بودن قیمت زعفران است.

     

    هدیه ماه چین به شما، دوره مسیر کشت زعفران به صورت رایگان (ویدئویی)

    در دوره مسیر کشت زعفران ما با تکیه بر تجربه تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت زعفران را آموزش داده‌ایم که دیگر نیاز نباشد شما علاوه بر سال ها زمانی که صرف یادگیری می‌کنید، کشت زعفران را آزمون و خطا کنید.

    مشاهده دوره رایگان مسیر کشت خاکی زعفران

    و اما نکات مهم کشت زعفران

    اگر قصد دارید وارد کسب و کار کشت زعفران شوید حتما این نکات را بخوانید.

    نکته ی اول) یکی از روش‌های کشت زعفران شروع کردن با متراژ کم است. این روش چندان مناسب نیست چراکه فرایند کشت زعفران در زمین‌های بزرگتر شباهتی به کشت زعفران در زمین کوچکتر ندارد. بهتر است برای شروع کار از افرادی که در حوزه کشت زعفران تجربه دارند مشورت بگیرید.

    اگر تمایل به کشت زعفران در سطح بالا دارید برای اطلاعات بیشتر و راهنمایی دقیق‌تر درباره شرایط کشت در منطقه شما با شماره 09108674688 (مهندس قیطاسی) تماس بگیرید.

    نکته ی دوم) هیچوقت پیاز زعفران را از دلال نخرید و حتما از کسی خریداری کنید که چندین هکتار مزرعه زعفران دارد و مطمئن شوید که به طور کامل درباره زعفران اطلاعات کافی داشته باشد تا شما را راهنمایی کند. مجموعه ماه چین با دارا بودن ۱۰۰ هکتار مزرعه زعفران، آماده همکاری با شماست.

    نکته ی سوم) به توصیه های اطرافیانتان و کسانی که در مورد زعفران اطلاعی ندارد گوش ندهید.
    ما وقتی کشت زعفران را شروع کردیم خیلی از کشاورزان به حالت تمسخر به ما می‌گفتند که زعفران در منطقه ما جواب نمی‌دهد. حتی بعد از اینکه ما زعفران مرغوب را از این منطقه برداشت کردیم باز هم باور نمی‌کردند که که در منطقه خودشان زعفران کشت می‌شود.

    نکته ی چهارم) به هیچ وجه کشت زعفران را خودآموز یاد نگیرید. زعفران سالیانه به چند مرتبه کود دهی و رسیدگی نیاز دارد که اگر شما این کار را انجام ندهید زعفران زیادی برداشت نخواهید کرد. پس از افراد با تجربه حتما مشاوره بگیرید. ما  در ماه چین آماده همکاری با شما هستیم.

    اطلاعات کلی درباره کشت پیاز زعفران:

    زمان کشت از خرداد تا مهر
    دوره رشد پیاز مهر تا اردیبهشت
    تعداد آبیاری حداقل ۲ بار در سال
    عمق کاشت
    ۲۰ سانتی متر

     

    مهمترین کار برای شروع عملی کشت زعفران به روش خاکی چیست؟

    اولین گام برای شروع عملی کشت زعفران این است که آموزش خود را در رابطه با این نوع از کشت کامل کنید. شما با خواندن مطلب بالا قدری با شرایط کشت زعفران آشنا شدید اما این کافی نیست و باید برای ادامه کار آموزش بیشتری ببینید. ما برای شما یک دوره‌‌ی آموزشی مسیر کشت زعفران آماده کردیم که شما می‌توانید دوره را به مدت محدود و به صورت کاملا رایگان مشاهده کنید.

    برای مشاهده دوره‌ی رایگان آموزش مسیر کشت زعفران از لینک زیر استفاده کنید.

    دوره آموزشی مسیر کشت خاکی زعفران

    جمع بندی ( اصل مطلب )

    زعفران گیاهی چند ساله هست که در بیشتر نقاط کشور قابلیت کشت رو داره به شرط اینکه  اصول و قواعد کشت مختص زعفران اعم از مرغوبیت پیاز، کیفیت اب و خاک، رعایت عمق کاشت، ابیاری (دو تا چهار بار در سال) و مسایل مربوطه رعایت بشه تا بتونیم یه مزرعه ایده ال رو ایجاد کنیم.

    این صفحه چقدر براتون مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۱۶۷ رای
    خرید پیاز زعفران

    دیدگاهتان را درباره‌ی این مقاله بنویسید؟ در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ می‌دهیم.

    

    شماره موبایل شما پیش ما محفوظ است و فقط برای اطلاع رسانی پیامکی پاسخ دیدگاه شما توسط کارشناسان ماه چین استفاده می‌شود.

    1. جعفرحیدری

      سلام خسته نباشید ببخشید من میخوام کاشت زعفران امسال انجام بدم وسال اولم هست گیاهانی داخل منزل کاشتم ولی زعفران تاحالا نکاشتم ی حیاط بزرگ دارم ومیخوام داخل حیاط زعفران به روش سبد بکارم ایا میشه راهنمایی کنید ممنون؟

    2. مهدی

      سلام. وقت بخیر. آبیاری با روش غرقابی بهتره یا استفاده از لوله های پی فلکس؟

    3. محسن داودآبادی

      سلام ممنون از اطلاعات و مقاله آموزنده بود.میخواستم بودن تو منطقه ورامین تو متراژ هزار متر زعفران جواب میده

    4. اصغر نادری

      بسیار عالی و آموزنده انشالله بتوانم این محصول را کشت کنم ممنون میشم برای خرید پیاز کمکم کنید من در شهر سمیرم استان اصفهان زندگی میکنم تشکر از همه شما عزیزان ماه چین.

    5. مهدی

      درود بین درختان گردو میشود زعفران کاشت با تشکر

    6. جمال عمری

      زعفران محصول خوبی است وپردرامداست

    7. ناشناس

      سلام خسته نباشید آیا آب وهوای کوردستان برای کاشت زعفران بدرد میخوره ؟

    8. ظاهری

      سلام خسته نباشید..آیا درشهرستان تویسرکان ازهمدان هم میشه زعفران کاشت؟آب وهوای معتدل
      برای مصرف شخصی وداخل باغچه ی حیاط چقدر پیاز لازمه خریداری کنم؟

    9. علی جعفری

      زرند میتونم بکارم یا نه
      استان کرمان

    10. حامد

      میشه در مورد هزینه هاشم بگین؟ میخوام بدونم صفرتا صد هزینه واسه کشت یه هکتار زعفران چند تومن میشه ؟ لطفا به ریز و جزئیات

    11. ناشناس

      سلام
      برای آب و هوای گرم خشک و سرد خشک، چطور؟ تابستون دمای هوا تا حدود ۴۳ درجه بالا می‌ره و زمستونا تا حدود منفی ده درجه،(البته سال قبل که هوا خیلی سرد شد تا منفی بیست درجه هم رفت)
      یه قطعه زمین ششصد متری دارم، برای این کار مناسب هست؟

    12. محمدجواد قیطاسی

      خیر متاسفانه تو زمین های دیم کشت زعفران امکان پذیر نیست

    13. محمدجواد قیطاسی

      وقت بخیر لطفا باشماره زیر تماس بگیرید
      02191012322

    14. ناشناس

      سلام وقتتون بخیر میخواستم بدونم در شهر پارس آباد میشه زعفران کشت کرد؟ آب و هوای گرم و زمستان معتدل دارد .

    15. احمد نژادالحسینی

      بسیار عالی بود دمتون گرم

    16. اسدی

      سلام من اهل کرمانشاه هستم ومیخوام تازه شروع کنم مطالبتون بسیار اموزنده بود ایا پکیج کامل تری هست ازمطالبتون تهیه کنم یا همین مطالب کافیه من ازیه باغچه میخوام شروع کنم

      • محمدجواد قیطاسی

        ممنون از توجه شما بله اگر بخواهین که آموزش کامل ببینید می‌تونید دوره صفر تا صد کشت خاکی رو تهیه کنید
        برای دریافت اظلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید
        02191012322

    17. بابک هجرتی

      سلام و عرض ادب
      ممنون از مقاله خوبتون
      من در شهرستان نمین از توابع اردبیل میخام اینکار رو شروع کنم توی ابعاد تقریبا ۱۲ هکتار
      چند سوال داشتم
      اولا اب و هوا برای کشت تو این منطقه مناسب هست ؟
      دوم اینکه براورد هزینه اولیه برای استارت کار جهت سه هکتار در سال اول چقدر میباشد
      با تشکر

    18. ح.م

      سلام .
      خاک و آب و هوای شهریار تهران برای کشت زعفران مناسبه؟

    19. رضا

      سلام وقت بخیر، ممنون بابت مطالب خوب و آموزنده،،،خواستم بدونم در شهر بوئین زهرا هم میشه کشت زعفران را انجام داد؟

    20. ناشناس

      سلام و سال نو مبارک .
      آیا کشت زعفران در شهرستان طارم علیا (زنجان) که دارای تابستان گرم و زمستان معتدلی است انجام میشود یا خیر؟لطفا منو راهنمایی بفرمایید.سپاس

    21. ریگی

      سلام آیا با آب‌وهوای سیستان و بلوچستان شهر زاهدان کشت زعفران مناسب هست؟

    22. عرفان احمدی

      سلام وقت بخیر. آیا آب و هوای طارم یا زنجان برای کشت زعفران مناسب هست یا خیر؟

    23. محمدجواد قیطاسی

      سلام خیر متاسفانه تو زمین های دیم نمیشه زعفران کشت کرد

    24. سعید رضائی

      سلام وقت بخیر خواستم بدونم آب و هوای استان کرمانشاه برای کشت زعفران مناسب هست یا خیر؟

    25. اسماعیل

      سلام از راهنمایی شما متشکرم میخواستم بدونم در شهر اهواز ودر خاک ماسه ای زعفران قابل کشت هست؟

    26. الهام هادیان

      عالی بود ممنونم