نقره کردن پیاز زعفران یکی از مراحل کشت گلخانه ای زعفران است که باید در مرحله ضدعفونی کردن پیاز زعفران و قبل از انتقال آن به سالن اصلی انجام بگیرد. این فرایند در کشت گلخانه ای اهمیت بالایی دارد و بهتر است که به درستی و در زمان مناسب انجام شود.
انجام این عمل سبب میشود تا احتمال آلودگی پیاز با کنه و قارچ به شدت کاهش پیدا کند و پیاز در شرایطی عالی به سالن اصلی منتقل شود. معمولا پیازها در شهریورماه به سالن اصلی منتقل میشوند و عمل نقره کردن و ضدعفونی کردن پیاز زعفران نیز باید در همین حین انجام شود.
نقره کردن پیاز زعفران به طور کلی یعنی حذف پوشالهای اضافی و این عمل در حین انتقال پیاز به سالن و قبل از انجام ضد عفونی انجام میشود. ضدعفونی کردن پیاز زعفران به وسیله سموم قارچکش و کنهکش انجام میشود که سمهایی تماسی هستند و برای اینکه عملکرد مناسبی بر روی پیاز داشته باشند باید به طور مستقیم با پیاز و آلودگیهای آن در تماس باشد.
با کندن پوشالهای اضافی عملا محلول ضدعفونی در تماس مستقیم با پیاز قرار میگیرد و به نحو احسن عمل قارچ زدایی و کنه زدایی را انجام میدهد.
نحوه انجام نقره کردن پیاز زعفران گلخانه ای نیز به این صورت است که باید ابتدا دکمه انتهایی پیاز را جدا کرده و دور بیندازید. همچنین باید پوشالهای اضافی سطح پیاز را نیز جدا کرده و تنها یک لایه از پوشال بر روی پیاز باقی بماند.
در صورتی که با جدا کردن پوشالها پیاز لخت شد مشکلی پیش نخواهد آمد اما بهتر است این اتفاق رخ ندهد.
در ضمن شما میتوانید قسمت بالایی پیاز که محل خارج شدن جوانه از آن است را به طور کامل جدا کرده و یا اینکه تنها با کشیدن انگشتان خود بر روی آن پوشالهای اضافی را خارج کنید.
پس از اینکه نقره کردن پیاز زعفران به پایان رسید باید اقدام به ضدعفونی کردن پیاز زعفران بکنیم و سپس پیازها را به گلخانه منتقل کنیم. نکته مهم در قسمت نقره کردن پیاز زعفران این است که شما باید پیازها را از لحاظ وزن و از لحاظ دارا بودن بیماری از دیگر پیازها جدا کرده و در طبقهای مجزایی قرار دهید.
به طور مثال پیازهای درشت را در یک سبد و پیازهای ریزتر را در سبد دیگر بریزید. در ضمن پیازهایی که احتمال داشتن آلودگی آنها بالاست را نیز میتوانید در یک سبد مجزا بریزید و اقدام به ضدعفونی کردن آنها کنید. دقت کنید که باید بلافاصله پس از انجام فرایند ضدعفونی اقدام به انتقال پیازها به سالن اصلی و طبقها کنید.
برای ضدعفونی کردن پیازها نیز میتوانید از کنه کش پروپارژیت و قارچ کش کاربندازیم استفاده کنید. شما باید ابتدا یک مخزن بزرگ 100 لیتری (بسته به مقدار پیازها متفاوت است) مهیا کنید و سپس اقدام به ساختن محلولها کنید. برای ساخت محلول باید از کنه کش به میزان 1.5 در هزار و از قارچ کش به میزان 2 واحد در هزار استفاده کنید.
در این مقاله، توضیح کاملی از زمان برداشت زعفران، مراحل برداشت و نکاتی بسیار پراهمیت در این باره ...
بیشتر بخوانیدریز شدن پیاز زعفران یکی از اتفاقاتی است که مزرعه زعفران را بسیار تهدید می کند چون اگر ...
بیشتر بخوانید
8 اسفند, 1402
وقت بخیر زمان رشد پیازها در منطقه ای بر اساس آب و هوا متفاوت هستش زمان رشد دارند تا اواخر آبان ماه نگران نباشید
7 اسفند, 1402
رشد پیاز های زعفران بستگی به منطقه ای که در آن قرار دارید داره برخی از مناطق در مهر ماه و آبان ماه و برخی از مناطق گرمسیر حتی در آذرماه رشد می کنند
19 آذر, 1402
با تشکر از اطلاعات مفید تون
چند تا سوال داشتم خواستم از راهنمایی های شما استفاده کنم
1. آیا پیاز زعفران که سبز شده در زمین میشه جابجا کرد.
2.پیاز زعفران که دچار بحران کنه شدید شده چه میشه کرد.
3.سال اول کاشت پیاز زعفران با وجود سه آبه کردن بد سبزی کرده .
1 خرداد, 1403
در سالهای سوم تا پنجم به پیک برداشت محصول زعفران از مزرعه خود دست پیدا خواهید کرد و پس از آن میزان زعفران برداشتی روبه کاهش میرود و در سال هفتم میزان محصول کمتر میشود.
برداشت پیاز زعفران مانند هر کار دیگری اگر در زمان مناسب خودش انجام نگیرد منجر به ضررهای بزرگی میشود.
بسته به دمای هر آب و هوا و منطقه، زمان کاشت و برداشت متفاوت است، اما اکثرا بهترین زمان کاشت و برداشت پیاز زعفران در اواخر خرداد تا اوایل مهر ماه (قبل از بارندگی های پاییزه) است این بازه زمانی است که رطوبت خاک به کلی از بین رفته و زعفران به فاز خواب رفته باشد.
29 فروردین, 1402
بسیارعالی عالی و آموزنده بود ممنونم از جناب آقای قیطاسی
31 فروردین, 1402
خواهش میکنم ممنون از لطف شما
29 فروردین, 1402
واقعا بهترین مجموعه ای بودید که تاالان دیدم بنده
31 فروردین, 1402
خیلی لطف دارید به ما مچکرم
15 اردیبهشت, 1401
خیلی ممنون . استفاده کردم.
8 مرداد, 1401
خواهش میکنم
7 آبان, 1400
بسیار آموزنده و جالب بود ممنون از شما
8 آبان, 1400
خواهش میکنم لطف دارین