بیشترین برداشت زعفران در هکتار چقدر است؟ کشت زعفران، یک کشت کاملا لذت بخش است که بسیاری از افراد از روی علاقه این کشت را انجام میدهند و اما در این مقاله ما قصد داریم که کشت زعفران را از نظر میزان برداشت در هکتار و صرفه اقتصادی و حاشیه سود بررسی کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
مطالعه این مقاله به افرادی که قصد کشت زعفران را دارند و یا به تازگی کشت زعفران را شروع کردهاند کمک می کند که روش های رسیدن به بیشترین برداشت زعفران در هکتار را آموزش ببینند و راندمان مزرعه زعفران خود را تا چندین برابر بالا ببرند.
فهرست محتوا
بسیاری از کشاورزان و افرادی که کشت زعفران را انجام داده اند بر این تفکر هستند که متوسط برداشت زعفران در هر هکتار مزرعه به روش سنتی 5 الی 6 کیلوگرم زعفران خالص میرسد که باید گفت این موضوع صحیح نبوده و این مقدار برای یک هکتار مزرعه زعفران بسیار کم است و روش سنتی یک روش منسوخ شده بشمار میرود.
اگر بخواهیم هزینه های کشت و مقدار برداشت زعفران را با هم مقایسه کنیم میبینیم که کشت زعفران سنتی چندان هم مقرون به صرفه نبوده و حاشیه سود بسیار پایینی دارد. اما راه حل چیست و چطور میتوان به بیشترین برداشت زعفران در هکتار رسید؟ برای رسیدن به جواب این سوال حتما همراه ماه چین باشید.
امروزه با روش کشت آرمانی و رسیدگی ها و مدیریت های درست و به جا میزان برداشت زعفران در هر هکتار به 15 تا 25 کیلو زعفران خشک رسیده است. البته رکورد برداشت مجموعه ماه چین و سایر کشاورزان بالاتر از این اعداد است. برخی از کشاورزان تا ۴۲ کیلو زعفران خشک در هکتار برداشت کرده اند.
شاید برای شما سوال شود که چطور می توان از برداشت 5 کیلو گرمی در یک هکتار به برداشت 15 تا 25 کیلوگرمی رسید؟ روش ها و راه حل هایی وجود دارد که شما به راحتی و با مدیریت مزرعه خود می توانید به ابن مقدار برداشت برسید که این روش ها و رسیدگی ها عبارت است از:
کوددهی مزرعه زعفران یکی از اساسی ترین و مهم ترین عواملی است که باعث میشود راندمان مزرعه شما بالا برود، پیاز های زعفران درشت شود و در نتیجه مقدار برداشت زعفران هم بیشتر شود. و اما چه کود دهی هایی برای مزرعه زعفران باید انجام شود؟
مقالهی برنامهی کود دهی زعفران میتواند اطلاعات مفیدی دربارهی مراحل و زمان کوددهی زعفران به شما بدهد.
کود حیوانی
کود دهی حیوانی در زمان کشت پیاز های زعفران حتما توصیه میشود به این صورت زمانی که شما زمین را برای آماده سازی کشت شخم زدید باید کود گاوی پوسیده ( حتما به پوسیده بودن آن توجه کنید چون که کود گاوی تازه مناسب مزرعه زعفران نیست) را به مقدار نیاز به خاک اضافه کنید
تقریبا برای هر دو الی سه سال یکبار باید به زمین مزرعه خود کود گاوی پوسیده را اضافه کنید تا پیاز های زعفران به خوبی تقویت شوند.
کود زاج آب
کود دهی زاج آب چیست؟ کود دهی زاج آب، مجموع چندین کود شیمیایی است که مخصوص کشت زعفران بوده و حتما باید بعد از برداشت گل های زعفران همراه با آبیاری مزرعه انجام شود.
بعد از برداشت گل های زعفران پیاز های زعفران وارد دوره تکثیر خود می شوند که در این بازه زمانی ما باید به تقویت و تکثیر پیاز های زعفران کمک کنیم که کوددهی زاج آب دقیقا این کار را بر عهده دارد و به پیاز های زعفران در روند تکثیر کمک فراوانی کرده و آن ها را تقویت می کند.
پس اگر می خواهید به بالاترین میزان برداشت زعفران در مزرعه خود برسید به هیچ عنوان کود دهی زاج آب را فراموش نکنید و حتما در زمان مناسب خود کود دهی را انجام دهید.
و اما در رابطه با اهمیت فراوان محلول پاشی مزرعه زعفران باید بگوییم که محلول پاشی زعفران یکی از راه هایی است که مزرعه زعفران از طریق برگ ها تغذیه می کنند و هم چنین داشتن یک مزرعه با پیاز های زعفران سالم و درشت و در نهایت بیشترین برداشت زعفران در هکتار رابطه مستقیمی با محلول پاشی مزرعه زعفران دارد.
محلول پاشی زعفران با توجه به شرایط در طی 4 الی 6 مرحله انجام میشود که مرحله اول محلول پاشی بعد از برداشت گل های زعفران تقریبا اوایل دی ماه انجام می شود که تقریبا دو هفته الی بیست روز یکبار باید مراحل محلول مزرعه زعفران را انجام دهید.چنانچه قصد انجام محلول پاشی را دارید پیشنهاد میکنم لینک زیر را دنبال کنید.
شاید بسیاری از افراد و کشاورزان که مشغول به کشت زعفران هستند به آبیاری مزرعه در زمان های تعیین شده اهمیت ندهد و حتی تاثیر مستقیم آن بر راندمان مزرعه را ندانند اما آبیاری مزرعه زعفران اهمیت بسیار زیادی در رابطه با بیشترین برداشت زعفران در هکتار دارد.
آبیاری مزرعه زعفران در 4 مرحله انجام می شود:
مرحله اول:
مرحله اول آبیاری زعفران با توجه به آب و هوای منطقه کشت در اواخر شهریور و اوایل پاییز انجام میشود آبیاری مرحله اول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و حتما باید در زمان معیین خود انجام شود.
در آبیاری مرحله اول، آبیاری باید به صورت عمیق انجام شود و آب مورد نیاز در مرحله اول، برای یک هکتار مزرعه زعفران حدودا 250 هزار لیتر تا 300 هزار لیتر است.
مرحله دوم:
مرحله دوم آبیاری زعفران هم مانند آبیاری مرحله اول، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمان آبیاری دوم بعد از برداشت گل های زعفران است که تقریبا در اواسط آذر ماه همراه با کود دهی زاچ انجام می شود.
مرحله سوم و چهارم:
مرحلهی سوم و چهارم آبیاری زعفران همانند دو مرحله اول ضروریت ندارد و رابطه مستقیمی با میزان بارش منطقه کشت دارد. اگر شما در منطقه ای هستید که بارش باران یا برف در زمستان و بهار زیاد بوده دیگر نیازی نیست که مرحله سوم و چهارم آبیاری را انجام دهید ولی اگر در مناطق کم باران هستید باید این دو مرحله را انجام دهید.
زمان این دو مرحله آبیاری تقریبا در اواخر اسفند ماه و اوایل اردیبهشت است.
سخن پایانی:
به پایان این مقاله هم رسیدیم امیدواریم که محتوای مقالهی بیشترین برداشت زعفران در هکتار برای شما مفید و جذاب بوده باشد و آموزش های لازم را در رابطه با بالا بردن راندمان مزرعه و میزان برداشت زعفران دیده باشید.
سوال بسیاری از مخاطبان ماهچین و علاقمندان به کاشت زعفران از ما این است که آیا در شهر ...
مطالعه مطلب ...ضعیف بودن کلالهی زعفران یکی از مشکلاتی است که این روز ها بسیاری از کشاورزان در زمان برداشت ...
مطالعه مطلب ...
سلام پیاز چه های زعفرانتون چند گرمی هستن
متغیر بین 4 الی 5 گرم تا بالای 15 گرم
ممنون از مطالب آموزنده خوبتون
سلام لطف دارید ممنونم
با سلام مقاله شما در مورد زعفران مفید است اما ایا در اجرای پروژه کشت هم شما کار میکنید؟
وقت بخیر بله اگر بخواین کشت زعفران انجام بدین صفر تا صد همراه شما هستیم
بسار آموزنده با تشکر
لطف شما رو میرسونه
عالی بود،از مطالب شما استفاده کردم.
منطقه ما کوه پایه است و سنگلاخ به نظر شما برای کشت زعفران مناسب است؟
استان همدان
وقت بخیر از نظر منطقه ای مناسب هستش ولی زمین نباید سنگلاخی باشه اگر که ممکنه براتون باید سنگ ها رو حمع آوری کنید
سلام خسته نباشید
عالی بود کاملا علمی و صحیح است – متشکرم
خواهش میکنم لطفا دارین
با عرض سلام و خسته نباشید
حقیقتا مقاله مختصر مفید و کاربردی شمارا مطالعه کردم،لذت بردم و حتما نکات فنی اشاره شده را طبق فرمایشات انجام خواهم داد و از الان از حصول نتیجه مطمئن هستم
بینهایت سپاسگذار
به امید همدلی همه ایرانیان
جهت رسیدن به ایرانی اباد
یاعلی👋
نظز لطف شماست خیلی ممنونم
انشالله
سلام. مطالبتون خیلی خوب بود.
لطف دارید مچکرم
سلام مقاله ای مفید بود
لطف دارید ممنون