برداشت پیاز زعفران هنگامی اتفاق میافتد که زمین دیگر توانایی تغذیه پیاز را ندارد و محصول زعفران سالیانه شما به طرز محسوسی کاهش پیدا کرده است. در این زمان باید پیازها را از زمین خارج کرده و در جای دیگری اقدام به کاشت آنها کنید.
با دقت در فرایند انجام این کار و برنامهریزی مناسب از سرمایه مهم خود یعنی پیاز زعفران حفاظت میکنید و میتوانید آن را به بهترین شکل ممکن به چرخه سرمایهگذاری بازگردانید.
فهرست محتوا :
پس از طی کردن مراحل کاشت زعفران در سالهای سوم تا پنجم به پیک برداشت محصول زعفران از مزرعه خود دست پیدا خواهید کرد و پس از آن میزان زعفران برداشتی روبه کاهش میرود و در سال هفتم میزان محصول کمتر میشود.
دلیل این اتفاق این است که پیاز زعفران شما تکثیر یافته و چند برابر شده و زمین شما پس از چند سال کشت زعفران مداوم دیگر توان تغذیه این حجم از زعفران را ندارد. از آن گذشته تکثیر پیاز و برداشت آن از زمین کشاورزی یکی از راههای اصلی درآمدزایی از مزرعه زعفران است. بهگونهای که برخی افراد به شغل تولید پیاز زعفران روی آوردهاند.
حال پس از برداشت پیاز زعفران شما دو گزینه پیش روی خود خواهید داشت:
که هر دوی این موارد بسیار سودآور و مناسب هستند و از اصلی ترین منبع درآمد کاشت زعفران به حساب میرود. شما با کاشت مجدد پیازها دست به یک سرمایهگذاری جذاب برای آیندهای نه چندان دور خواهید زد.
برداشت پیاز زعفران مانند هرکار دیگری اگر در زمان مناسب خودش انجام نگیرد منجر به ضررهای بزرگی میشود. زمان برداشت با توجه به منطقه شما متغیر است اما به طور کلی با توجه به تجربهی ماهچین بهترین زمان برداشت پیاز و سپس کاشت آن از خرداد تا اواسط مردادماه است.
در این بازهی زمانی زعفران در خواب حقیقی خود قرار دارد و کمترین آسیب را از تنشهای ایجاد شده به وسیله جابهجایی میبیند. یادتان باشد که به هیچ وجه این کار را به تاخیر نیندازید چراکه زعفران تحت تنشهایی قرار می گیرد که موجب کاهش قابل توجه محصول زعفران شما در سال اول میشود.
این بازه (خرداد تا اواسط مرداد)، زمانی است که رطوبت خاک به کلی از بین رفته و زعفران به فاز خواب رفته باشد.
برداشت زعفران نیز با چند روش قابل انجام است که شما با توجه به امکانات و اهداف خود میتوانید یکی از آنهارا انتخاب کنید.
در این روش برداشت پیاز زعفران، بار اصلی کار بردوش کارگر است. کارگران با بیل و ابزارآلاتی از این دست زمین را شخم میزنند تا پیاز به سطح زمین بیاید. کارگران در این مرحله باید خاکهای پیاز زعفران را جدا کرده و آنها را جمعاوری کنند.
این روش زمانبر است و بازدهی پایینی دارد.
در این روش میتوانید از تراکتور یا ابزاری از این دست استفاده کنید تا زمین را شخم بزنید و به پیازهای زعفران برسید. کارگران باید پس از شخم زمین اقدام به جداکردن پیازها از خاک مازاد و جمعآوری آن کنند.
این روش نسبت به روش اول بسیار سریعتر است و احتمال باقی ماندن پیازها در زمین نیز کاهش مییابد. در این روش بار کاری کمتری بردوش کارگران است.
در روش مکانیزه از یک دستگاه برای برداشت پیازها از زمین استفاده میکنیم. این دستگاه زمین را شخم میزند و پیازها را جدا کرده و خاک مازاد آنها را میگیرد و پیازهای آماده را بر روی سطح زمین به جای میگذارد. حال پیازها به صورت مجزا بر روی سطح زمین آماده جمعاوری توسط کارگران هستند.
در تصویر زیر یک دستگاه مکانیزه برداشت زعفران را مشاهده میکنید که همزمان با برداشت زعفران خاک مازاد را گرفته و پیازها را به کامیون مجاور منتقل میکند.
به ازای کاشت 10 تن پیاز زعفران در هر هکتار پیاز زعفران شما در سال دوم به حدود 20تن و در سالهای سوم تا پنجم به 30 تا 50 تن افزایش مییابد. میزان پیاز زعفران تکثیر شده در سالهای ششم و هفتم به 70 تن نیز خواهد رسید.
میزان تکثیر پیاز زعفران به مدیریت و رسیدگی شما در مزرعه بستگی دارد و هر چه تلاش بیشتری در راستای بهبود وضع مزرعه خود بکنید میزان تکثیر پیاز شما نیز بیشتر خواهد بود.
در نهایت از شما مخاطب عزیز درخواست میکنیم چنانچه تجربهای در این زمینه دارید با ما و مخاطبان ماهچین به اشتراک بگذارید.
مقالههای مشابه برای شما
نظر شما چیه؟ برای ما خیلی مهمه