شرایط نگهداری از پیاز زعفران به چه صورت است؟ نگهداری پیاز زعفران به دو دسته قبل از کشت و بعد از کشت تقسیم میشود که در هر کدام شرایط نگهداری از پیاز زعفران متفاوت است که به طور کامل در این محتوا به آن ها میپردازیم. پیاز زعفران یک گیاه بسیار حساس نسبت به محیط اطراف است که برای نگهداری درست آن باید تمام شرایط را برای آن فراهم کنید چرا که در غیر این صورت پیاز زعفران شما آسیب میبیند.
نگهداری پیاز های زعفران قبل از کشت به 3 عامل بستگی دارد که اگر بخواهیم پیازها را مدتی قبل از کشت نگهداری کنیم حتما باید این سه عامل را رعایت کنیم.
دما در نگهداری پیاز زعفران بسیار موثر است. دمای مناسب برای نگهداری پیاز زعفران قبل از کشت باید بین 20 تا 25 درجه باشد. این نکته را در نظر بگیرید که دمای بالاتر از این مقدار باعث رشد پیازها در فضای باز قبل از کشت میشود و در نهایت از کیفیت آنها بسیار کاسته میشود.
قبل از کشت، پیاز زعفران حداکثر رطوبتی که نیاز دارد تقریبا بین 50 تا 60 درصد است و بیشتر از این مقدار تعیین شده باعث خرابی و پوسیدگی پیاز ها میشود و در نتیجه بعد از کشت این پیاز ها قابل رشد نیستند.
قبل از کشت، پیاز های زعفران به هیچ نوری نیاز ندارند و نباید زیر نور و گرمای خورشید باشند به همین دلیل باید پیاز های زعفران را در مکانی سرد و تاریک مانند انباری یا یک اتاق که نور گیر نباشد، نگهداری کرد.
یکی از عواملی که باعث نابودی مزرعه میشود پیاز زعفران انبار شده است. برخی از دلال های خرید و فروش پیاز زعفران به دلیل سود بیشتر و گران تر فروختن پیاز زعفران آنها را برای پارت بعدی فروش و زمان کشت سال بعد انبار میکنند و در نتیجه پیاز زعفران خرابی که دیگر قابلیت رشد و گلدهی ندارد را برای کشاورز و خریداران پیاز زعفران ارسال میکنند.
پیاز زعفران انبار شده به نسبت کیفیت پایین تری دارد و رشد آن بسیار کم است. پیاز های انبارداری شده زمانی که در داخل خاک کشت شودگل دهی بسیار پایین و کمی نسبت به پیاز های انبارداری نشده دارد. سعی کنید تحت هیچ شرایطی پیاز زعفران خود را انبار نکنید و به هر نحوی که شرایط آن را دارید کشت کنید. اگر هم که قصد خرید پیاز زعفران را دارید حتما از فروشگاه های قابل اعتماد و یا مستقیم از خود کشاورز خرید خود را انجام دهید.
بعد از کشت پیاز زعفران در خاک، شرایط نگهداری آن راحت تر میشود. فقط چند نکته است که حتما باید رعایت شود اولین نکته این است که شما به هیچ عنوان در فصل کشت که تابستان است نباید پیاز ها را آبیاری کنید چرا که هوای گرم و رطوبت خاک باعث خرابی پیاز زعفران می شود و هم چنین پیاز ها قارچ می گیرند.
مورد بعدی هم رسیدگی پیاز های زعفران است که شما حتما باید موارد مربوط به کود دهی و آبیاری مزرعه و پیاز های زعفران را به موقع و در زمان مشخص خود رعایت کنید. آبیاری زعفران در سال 2 تا 4 مرحله است به این صورت که شما یک بار در اول مهر ماه، بار دوم بعد از برداشت و یک بار هم قبل و بعد از عید در صورت کمبود بارش باران باید انجام شود تا نیاز آبی مزرعه بر طرف شود.
در رابطه با کود دهیهای مزرعه زعفران هم، کود دهی زاج آب ( زاج آب یعنی کود دهی همراه با آب ) بعد از برداشت گلهای زعفران همراه با آبیاری مرحله دوم مزرعه انجام میشود و کود دهی محلول پاشی هم همراه با شروع فصل زمستان مراحل آن آغاز میشود که به دلیل ازبین رفتن ریشه های گیاه درفصل سرما باید محلول مورد نظر روی برگ های زعفران اسپری شود.
شاید این مقالات رو هم دوست داشته باشی!
امروزه متاسفانه یک خطری که تمامی مزارع کشاورزی کشورمان را تحدید می کند، خطر کم آبی و خشکسالی ...
بیشتر بخوانیدخشک شدن علف زعفران دلایل مختلفی دارد که شما باید در این مورد تمامی جوانب را بسنجید. علف ...
بیشتر بخوانیدقبل از اینکه به بحث خشک کردن زعفران (روش ها و معایب و مزایا) هر کدام بپردازیم بهتر ...
بیشتر بخوانیدتولید زعفران در ایران آیینهی تمام نمای تولید زعفران در جهان است. این ادعا یک شعار نیست چراکه ...
بیشتر بخوانید