پکیج کودی زاج‌آب و محلول‌پاشی زعفران شارژ شد.
سفارش پکیج

علت پوسیدگی پیاز زعفران

آخرین بروز رسانی: 3 مرداد 1403
دسته‌بندی ها:
  • پوسیدگی پیاز زعفران یکی از خطرات و مشکلاتی است که مزرعه زعفران را به شدت تهدید می کند. چرا که علت پوسیدگی پیاز زعفران به تدریج نمایان می‌شود و قبل از کم شدن میزان رشد و گل دهی مناسب بسیاری از کشاورزان و زعفران کاران متاسفانه، متوجه این موضوع نمی‌شوند. به همین خاطر است که ما توصیه می‌کنیم کشاورزان حتما باید هر چند وقت یک بار پیاز های مزرعه خود را از نظر سالم بودن بررسی کند.

    علت پوسیدگی پیاز زعفران اگر تشخیص داده و بر طرف نشود، می‌تواند خسارت های قابل توجهی به مزرعه و کشاورزان وارد کند. پوسیدگی پیاز زعفران دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که ما قصد داریم، تمامی این عوامل تاثیر گذار در پوسیدگی پیازهای زعفران را بررسی کنیم. از مهم ترین این عوامل می‌توان به عوامل محیطی و بیماری های تاثیر گذار در پوسیدگی اشاره کرد.

    علت پوسیدگی پیاز زعفران

    عوامل محیطی:

    آبیاری نامناسب

    همان طور که آبیاری نکردن مزرعه زعفران خسارات خود را دارد افراط در آبیاری و بیش از حد آبیاری کردن مزرعه زعفران هم باعث نابودی مزرعه می شود. چرا که آبیاری نامناسب، رطوبت را در اطراف پیاز های زعفران افزایش می‌دهد و شرایط را برای رشد بیمار هایی مانند قارچ‌ و باکتری‌ ها که عامل اصلی پوسیدگی پیاز هستند را فراهم می‌کند.

    کود دهی نامناسب 

    عامل بعدی که باعث نابودی پیاز‌‌‌‌‌های مزرعه می‌شود کود دهی نامناسب مزرعه زعفران است. استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی، به‌ خصوص کود های نیتروژنه، می‌تواند تعادل مواد مغذی در خاک را برهم زده و پیاز زعفران را ضعیف کند و آن را در برابر بیماری‌ها و پوسیدگی آسیب‌ پذیر‌ کند.

    خاک نامناسب

    مناسب ترین خاک برای مزرعه زعفران خاک لومی شنی است. خاک هایی مانند خاک‌ های شور و قلیایی و هم چنین خاک ها سنگین و خاک های رسی همراه با زهکشی نامناسب باعث می‌شوند که پیاز در معرض پوسیدگی قرار بگیرد.

    دمای نامناسب

    دمای پیاز های زعفران باید متعادل باشد چرا که دمای خیلی پایین یا دمای خیلی بالا باعث می شود که خطر پوسیدگی پیازها را تهدید کند و بیشتر در معرض از بین رفتن قرار بگیرند.

    بیماری ها:

    قارچ و کنه

    بیماری ها و باکتری ها از جمله عواملی هستند که باعث پوسیدگی پیاز های زعفران می‌شوند کود آلوده، آمدن دام ها به داخل زمین  باعث انتقال بیماری ها و از جمله ایجاد قارچ و کنه در داخل زمین می‌شوند. رطوبت پایین و دمای بالا هم باعث می شود که کنه پیاز زعفران ها به شدت افزایش پیدا کند.

    پوسیدگی پیاز زعفران

    راهکار های پیشگیری و کنترل پوسیدگی پیاز زعفران:

    پیاز زعفران اصلی ترین عامل مزرعه زعفران است و تمام مزرعه اعم از گل دهی و رشد و در نهایت راندمان آن به پیاز زعفران بستگی دارد به همین دلیل است که ما در حفظ سلامت پیاز های زعفران باید نهایت تلاش را داشته باشیم و از آن ها به خوبی نگهداری کنیم. حال سوال این است که چه کارهایی باید انجام داد تا از پوسیدگی پیاز های زعفران جلوگیری کرد؟

    آبیاری صحیح: آبیاری پیازهای زعفران باید به گونه‌ای انجام شود که رطوبت خاک کاملا حفظ شود و از دست نرود، اما آب به صورت غرقابی نشود و راکد نماند. زهکشی مناسب خاک نیز در آبیاری مزرعه زعفران از بسیار پر اهمیت است.

    استفاده از خاک مناسب: بستر خاک مزرعه در رشد هر گیاهی که در آن کشت می‌شود اهمیت بسیاری دارد. خاکی برای زعفران مناسب است که سبک و دارای pH خنثی باشد. به طور کلی خاک لومی شنی مناسب ترین خاک برای کشت زعفران است. توجه داشته باشید که زعفران در خاک های شور به هیچ عنوان رشد مناسبی ندارد.

    کود دهی مناسب: با یک فرمول کودی مناسب برای مزرعه شما می‌توانید یک مزرعه زعفران بسیار پر بار داشته باشید. کود دهی مناسب مزرعه زعفران جز واجبات است که حتما باید در زمان مشخص خود از کود های مورد نیاز زعفران استفاده کنید. توجه داشته باشید که فرمول کودی حتما باید تحت نظر یک کارشناس مجرب و با تجربه تهیه شود.

    میتونی مقالات مرتبط با این موضوع رو مطالعه کنی!

    شناخت آفات و بیماری‌های رایج و روش مبارزه با آن‌ها.

    مبارزه با آفات زعفران و بیماری ها

     

    تناوب زراعی: کشت زعفران یک کشت 7 ساله است به این صورت که شما یک بار زعفران کشت کرده و تا 7 سال نیاز به جا به جایی پیاز های زعفران ندارید اما بعد از گذشت هفت سال حتما باید پیاز های زعفران را بیرون آورده و به زمین دیگری به مدت 1 سال انتقال دهید و 1 سال کشتی مانند گندم یا جو انجام دهید تا زمین دوباره برای کشت زعفران تقویت شود.

    استفاده از قارچ‌کش‌ و کنه کش: قبل از کشت شما حتما باید پیاز های زعفران را ضد عفونی کنید و پس از کشت هم اگر علائم بیماری هایی مانند قارچ و کنه را مشاهده کردید حتما باید از کنه کش و قارچ کش زعفران استفاده کنید.

    جدا کردن پیاز های آلوده: پیاز های زعفران که آلوده به بیماری هستند و پوسیده شده اند را حتما باید از پیاز هایی که سالم هستند جدا کنید تا بیماری به پیاز های سالم سرایت نکند. در برخی از موارد که بیماری ها شدید نیست شما می‌توانید با کود دهی به موقع و استفاده از کود های مناسب این بیماری ها را کنترل و در نهایت درمان کنید.

    کلام پایانی:

    اگر که نکات گفته شده را به طور کامل رعایت کنید می توانید تا حد امکان از بروز هر گونه بیماری و پوسیدگی پیاز های زعفران جلوگیری کنید و هم چنین در صورت بروز بیماری تا حد امکان آن را کنترل کنید. توجه داشته باشید که برای داشتن مزرعه زعفران سالم و پر بار شما باید مزرعه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت و از رسیدگی به آن کوتاهی نکنید.

    این صفحه چقدر براتون مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۶ رای
    
    2دیدگاه
    یک گپ و گفت را آغاز کنید!

    نظرتان را به گوشمان برسانید.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    1. ناشناس

      ممنون،با اینکه در مورد زعفرون نمی‌خواستم بدونم.بازم رسید

      • مرجان قویمی

        درود به شما
        شاید این روزی شما بوده و در خودش پیامی براتون داره پر از خیر