پکیج کودی زاج‌آب و محلول‌پاشی زعفران شارژ شد.
سفارش پکیج

آیا کشت زعفران در خاک شور ممکن است؟

آخرین بروز رسانی: 3 مرداد 1403
دسته‌بندی ها:
  • زعفران نقش بسیار ویژه و خاصی در طعم و عطر غذا به همراه دارد و در کشور ما نیز به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته مهمی که بر اساس آن امکان کشت بهترین و مناسب‌ترین زعفران فراهم می‌شود استفاده از زمین و خاک مناسب به همراه آبیاری درست و اصولی است. شاید بسیاری قصد کشت زعفران در خاک شور را داشته باشند که باید در این رابطه یک سری موارد در اختیار شما قرار دهیم پس برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

    در این پادکست کشت زعفران در زمین هایی با خاک شور به صورت کامل توضیح داده شده است.

    آیا می‌توان زعفران را در خاک شور کشت کرد؟

    زعفران به عنوان یکی از گیاهان فوق العاده پرخاصیت و خاص محسوب می‌شود که در برابر شوری به هیچ وجه مقاومت کافی ندارد و زمانی که کشت این گیاه در خاک شور اتفاق بیفتد، با افت شدید عملکرد آن روبرو خواهید شد. بنابراین بهترین و مناسب‌ترین راهکار ممکن این است که از کشت زعفران در زمین‌های شور خودداری شود. باید این نکته را در نظر بگیرید که امکان زنده ماندن زعفران در زمینی با خاک شور بسیار کم است. با توجه به اینکه زعفران شوری کم را تحمل می‌کند، اما باز هم نمی‌توانید با عملکرد مناسب و پربازدهی از سوی آن مواجه شوید.

     

    کشت زعفران در خاک شور

    منظور از شوری خاک چیست؟

    توجه داشته باشید پیش از آنکه مطلع شوید آیا امکان کاشت زعفران در خاک شور ممکن است یا خیر. در وهله اول باید از این موضوع اطلاع داشته باشید که اصلاً منظور از شوری خاک یا آب چیست. زمانی که در آب و یا خاک کشاورزی نمک وجود داشته باشد، به آن شوری می‌گویند. به خوبی می‌دانید که در داخل خاک نمک طبیعی وجود دارد.

    در صورتی که نمک وارد شده به داخل خاک و یا آب کشاورزی که در اکثر مواقع از طریق سیلاب یا آب باران وارد می‌شود، بیشتر از نمکی که از طریق زهکشی خارج می‌شود باشد، باعث به وجود آمدن شوری برای خاک خواهد شد. یکی از نمک‌های رایجی که باعث به وجود آمدن مشکل برای آب و خاک کشاورزی می‌شود، سدیم کلرید است.در صورتی که زعفران را در چنین خاکی قرار دهید، قطعاً پس از رشد شاهد پژمردگی گل‌های آن خواهید بود.

    راه مناسب برای اندازه‌گیری شوری خاک جهت کاشت زعفران چیست؟

    یکی از راه‌های مناسبی که به کمک آن می‌توانید تشخیص دهید میزان شوری آب یا حتی خاک مد نظر برای کشت زعفران چقدر است، گرفتن آزمایش مربوطه از خاک است.در برخی مواقع با استفاده از ابزارهایی همچون ایسی متر دستی امکان گرفتن آزمایش جهت پی بردن به میزان شوری خاک وجود دارد. در حالت کلی شوری خاک را با استفاده از معیارها و پارامتر EC یا همان هدایت الکترونیکی می‌سنجند. به طور کلی چنانچه شوری آب برای رشد زعفران زیر ۲۰۰۰ باشد، پیاز زعفران این قابلیت را دارد تا بدون مشکل و به راحتی در داخل آن رشد کند.

    میتونی مقالات مرتبط با این موضوع رو مطالعه کنی!

    به طور کلی کود سیاه زعفران به کودی گفته می‌شود که دارای مقدار بسیار زیادی …

    کود سیاه زعفران چیست؟

     

    راه حل‌های مهم جهت کاهش اثرات شوری آب و خاک زمان کشت زعفران

    تا به اینجای کار به خوبی متوجه شدید که کشت زعفران در خاک شور بازدهی خوب و قابل قبولی ندارد، پس باید از انجام چنین کاری تا حد امکان خودداری شود. اما یک سری راه حل‌های مهم وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید اثرات شوری آب و حتی خاک را زمان کشت زعفران کاهش دهید که در ادامه از آن‌ها نام می‌بریم.

    نوع خاک و زهکشی آن

    زمانی که قصد استفاده از آب شور برای کشت و آبیاری زعفران داشته باشید، خاک آن باید از زهکشی کاملاً مناسب و ویژه‌ای برخوردار باشد. تا از این طریق با آبشویی و جابه جا کردن نمک به سمت پایین موفق به خارج کردن نمک از قسمت ریشه شوید. لازم به ذکر است بیان کنیم که آبشویی در خاک‌های شنی به طور کاملاً راحت انجام شده، اما در خاک‌های رسی اندکی سخت‌تر است.

    • کوددهی مناسب
    • شکل ریشه و شوری

    سخن پایانی

    همانطور که ملاحظه کردید تمامی مطالب لازم و مهم در رابطه با این موضوع که آیا کشت زعفران در خاک شور ممکن است یا خیر را در اختیار شما قرار دادیم. در پایان بار دیگر باز هم باید به این نکته اشاره‌ای داشته باشیم که زعفران به شدت حساس است و باید برای کشت آن تمام نکات لازم مدنظر قرار بگیرد. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که به هیچ عنوان سراغ زمینی که دارای خاک شور است نروید و حتی در حین آبیاری نیز تمام دقت خود را به کار گیرید.

    این صفحه چقدر براتون مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    
    بدوندیدگاه
    یک گپ و گفت را آغاز کنید!

    نظرتان را به گوشمان برسانید.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *