محلول پاشی زعفران چیست؟ متاسفانه بسیاری از کشاورزان هستند که با محلول پاشی زعفران آشنا نیستند و به صورت سنتی و بدون هیچ گونه رسیدگی به کشت و تولید زعفران مشغول هستند. اما ما قصد داریم که شما را با کلیت محلول پاشی زعفران و سپس با فاصله بین دو محلول پاشی آشنا کنیم تا بتوانید یک مزرعه زعفران پر بار داشته باشید.
با شروع فصل زمستان کم کم ریشه های پیاز زعفران از بین میروند و دیگر امکان تغذیه گیاه از طریق ریشه ها امکان پذیر نیست در این شرایط باید چه کرد؟
برخی از کشاورزان برگ های زعفران که بعد از برداشت گل ها رشد میکنند را جز علف های هرز میبینند و به هر طریقی باعث نابودی آن ها می شوند اما این کار بسیار اشتباه بوده چرا که دقیقا از طریق همین برگ ها ما باید نیاز گیاه را به کود و مواد غذایی را تامین کنیم. به گفتهی دیگر محلول پاشی زعفران یعنی کود دهی و تقویت پیاز های زعفران از طریق اسپری کردن کود ها و مواد غذایی مورد نیاز گیاه بر روی برگ های زعفران.
در میان کودها هیچ یک از آن ها به تنهایی نمیتوانند تمام نیاز های گیاه را تامین کنند به همین دلیل ما باید با استفاده از ترکیب چندین کود، مواد غذایی مورد نیاز گیاه را تامین کنیم هم چنین بهترین کود محلول پاشی زعفران کودی است که بتواند به بهترین نحو ممکن باعث تقویت پیاز زعفران شود.
محلول پاشی زعفران از دو کود آلی و کود شیمیایی تشکیل شده است. کود گاوی پوسیده بهترین کود حیوانی می باشد. بهترین کود شیمیای هم کودی ست که عناصر مورد نیاز برای تقویت پیاز و گل زعفران را دارا باشد. هر گیاه به 12 عنصر که پر مصرف ترین عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، سولفات میباشند، نیاز دارد که میزان این عناصر در جدول کود دهی زعفران آورده شده است.
به صورت کلی مناسب ترین کود برای زعفران کودی ست که اولا باعث افزایش حجم پیاز و افزایش گلدهی شود، ثانیا مقاومت زعفران در برابر سرما و گرما را بالا ببرد.
برای خرید بهترین کود زعفران خود شما باید زیر نظر یک مهندس مجرب و مجموعه مورد اطمینان فرمول کودی مورد نیاز مزرعه خود را تهیه کنید. گفتنی است که در این زمینه مجموعه ماه چین با داشتن فرمول کودی مخصوص زعفران و تجربه فراوان فعالیت گسترده ای دارد و میتواند راهنمای بسیار خوبی در کنار شما باشد.
زمان دقیق شروع مراحل محلول پاشی تقریبا از اول فصل زمستان است اما از آن جایی که آب و هوای هر استانی با آب و هوای استان و منطقه دیگر متفاوت است تماما بستگی به دمای هوا دارد اما به طور کلی از اواخر دی ماه شرایط مناسب آب و هوایی حتی در استان های معتدل و گرمسیر نیز فراهم شود.
بهترین فاصله بین دو محلول پاشی زعفران حداقل 2 هفته و حداکثر 20 روز می باشد که این فرآیند محلول پاشی برای زعفران شامل 4 تا 6 مرحله می باشد که از اوایل دی ماه آغاز میشود و تا اواخر اسفند ماه ادامه دارد.
این را به خاطر داشته باشید که با یک یا دو مرحله محلول پاشی مزرعه زعفران شما تقویت نمیشود شما حتما باید تمامی مراحل را به موقع و در زمان و اندازه مناسب خود انجام دهید تا بتوانید یک مزرعه پر گل داشته باشید.
زمان انجام مراحل محلول پاشی زعفران تا هنگامی است که برگ های زعفران سبز و بلند باشند و هم چنین خاک مزرعه شما رطوبت کافی را داشته باشد. بهتر است که مراحل محلول پاشی تا اواخر فروردین ماه به اتمام برسد چرا که هوا گرم و رطوبت زمین کم است و محلول پاشی دیگر تاثیر چندانی نخواهد داشت.
هم چنین از اواخر فروردین ماه به بعد نور خورشید به صورت مستقیم میتابد. در صورتی که زمین شرایط مطلوب را نداشته باشد، انجام محلول پاشی ممکن است باعث تنش در گیاه گردد بیشتر از این که مفید باشد باعث خسارت نیز شود.
شرایط انجام محلول پاشی زعفران به عواملی مانند شرایط جوی، اندازه برگ ها و حالت برگ ها و از همه مهم تر دمای هوا بستگی دارد. اندازه برگ ها حتما باید بالای 15 تا 20 سانیت متر باشد تا بتوان محلول پاشی را انجام داد. دمای هوای بالاتر از 8 درجه سانتی گراد دمای بسیار مناسب برای انجام مراحل محلول پاشی زعفران است.
این نکته را در نظر داشته باشید که از محلول پاشی در روزهای بارانی جدا خودداری کنید چرا که برای جذب مواد حتما به نور خورشید و هوای آفتابی نیاز است.
محلول پاشی برای گیاه زعفران مانند غذا برای انسان همان اندازه ضروری است چرا که گیاهان هم برای زنده ماندن و رشد مناسب خود به مواد مغذی و کود نیاز دارند. از جمله تاثیرات مثبت محلول پاشی زعفران برای پیاز ها می توان به: رشد بیشتر پیاز زعفران و افزایش وزن آنها ، افزایش گل دهی ، افزایش تکثیر پیاز و در نهایت به تقویت گیاه اشاره کرد.
خیر، زمان مناسب برای محلول پاشی زعفران در طول روز، هنگامی ست که هوا آفتابی و گرم و ترجیحا دمای هوا حدودا 12 درجه باشد که بسته به مناطق مختلف این زمان بین ساعت 11 تا 1 ظهر میباشد. هنگام صبح و شب زمان مناسبی برای محلول پاشی زعفران نیست چرا که در این زمان روزنه های برگهای زعفران بسته میشوند و جذب کود یا محلول به درستی انجام نمیشود.
با توجه به اینکه زمین شما دارای چه مساحتی میباشد ابزار محلول پاشی برای شما متفاوت است در کل ابزارهای محلول پاشی شامل موارد زیر می باشد:
در نهایت فرایند محلول پاشی یکی از مهم ترین اوامر در کشت زعفران است که رعایت نکات مهم در هر مرحله آن حائز اهمیت است که همین امر باعث رشد زعفران می شود.
شاید این مقالات رو هم دوست داشته باشی!
خشک شدن علف زعفران دلایل مختلفی دارد که شما باید در این مورد تمامی جوانب را بسنجید. علف ...
بیشتر بخوانیدبیشترین برداشت زعفران در هکتار چقدر است؟ کشت زعفران، یک کشت کاملا لذت بخش است که بسیاری از ...
بیشتر بخوانیدمانند تمامی جانداران از جمله انسان ها و جانوران، گیاهان نیز برای ادامهی بقا و داشتن روند رشد ...
بیشتر بخوانیددر رابطه با درشت بودن پیاز زعفران در زمان کشت، باید گفت که کشت زعفران یک فعالیت و ...
بیشتر بخوانید