سلام، پشتیبان ماهچین هستم.
به شما کمک میکنم که کشت زعفران را به صورت مدرن و پرسود آغاز کنید.
در ساعات اداری ۸:۳۰ الی ۱۷ منتظر تماس شما هستم.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.
مانند تمامی جانداران از جمله انسان ها و جانوران، گیاهان نیز برای ادامهی بقا و داشتن روند رشد مناسب به عناصر کودی و مواد غذایی نیاز دارند تا بتوانند روند رشد تکاملی خود را داشته باشند. کوددهی مزرعه زعفران نقش بسیار مهمی در رابطه با عملکرد کلی مزرعه، گیاه و هم چنین کیفیت محصول دارد که در ادامه تمامی موارد و دلایل تاثیر گذار در این رابطه را با هم بررسی می کنیم. ضمنا شما میتوانید با استفاده از جدول کوددهی زعفران یک برنامه کامل را برای کوددهی به زعفران پیاده سازی کنید.
عمده ترین نیاز زعفران به عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که هر سه این عناصر در قالب کودهای NPK هستند.
نیتروژن: برای رشد برگ ها و ساقه های گیاه نیتروژن بسیار ضروری است چرا که کمبود این عنصر در گیاه باعث زرد شدن برگ ها و کاهش تولید محصول می شود. اگر که این نشانه ها را در گیاه خود مشاهده کردید سریعا برای رفع این مشکل اقدام کنید تا گیاه شما را به طور کامل درگیر نکند.
فسفر: یکی از عناصری که برای رشد ریشه های گیاه و تشکیل غدههای زعفران ضروری بوده عنصر فسفر است که وجودش در گیاه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کمبود عنصر فسفر باعث کاهش گلدهی گیاه و کیفیت محصول آن میشود.
پتاسیم: یکی از عواملی که باعث نابودی گیاه میشود، انواع بیماری ها و تنش های هوایی است که وجود عنصر پتاسیم در مراحل کود دهی برای افزایش مقاومت گیاه در برابر تمام بیماریها و باکتریها و هم چنین تنشهای آب و هوایی و محیطی بسیار ضروری است.
علاوه بر این عناصری که نام برده شد، گیاه زعفران به عناصر دیگری مانند آهن، منگنز، روی، مس و… نیاز دارد که ما باید تمامی عناصر مورد نیاز گیاه را در قالب کوددهیهای مناسب برای گیاه فراهم کنیم تا بتوانیم یک مزرعه زعفران سالم و با راندمان بالا داشته باشیم.
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در میزان باردهی مزرعه زعفران کوددهی به موقع و به اندازه است. با توجه به این که زعفران گیاهی حساس به کمبود مواد غذایی است، برای داشتن رشد مناسب و تولید گل و پیاز مرغوب به مواد غذایی نیاز دارد. کوددهی مناسب میتواند باعث افزایش رشد و تکثیر درست پیازها، افزایش تعداد گلها و همچنین افزایش کیفیت کلالههای زعفران شود.
یکی دیگر از مزایای کوددهی مزرعه زعفران بالا رفتن کیفیت محصول برداشتی و بالا رفتن عیار زعفران است. زعفران با کیفیت هم از نظر ظاهری و هم از نظر قیمتی ارزش بسیار بالایی دارد و کوددهی کردن مزرعه باعث میشود که شما بهترین محصول را با کیفیت بسیار بالا برداشت کنید و به بالاترین قیمت زعفران به فروش برسانید.
کلالههای ریز و شکننده باعث میشود که زعفران ظاهر نامناسب و هم چنین قیمت پایین تری نسبت به زعفرانهای دیگر در بازار داشته باشد یکی از تاثیرات مثبت کوددهی مزرعه زعفران افزایش سایز کلالههای زعفران است که باعث میشود کلالههای زعفران بسیار درشت و با کیفیت شوند.
یکی از عواملی که پیازهای زعفران را تهدید میکند تنشهای دمایی و هوایی است که ما باید گیاه زعفران را در مقابل این تنش های هوایی بسیار مقاوم کنیم. برای این کار هم حتما باید کوددهیهای مزرعه را به موقع انجام دهید تا پیازها نسبت به این تغییرات دمایی اعم از گرما و سرماهای شدید مقاوم شوند.
تفاوت کود دهی زمین های دیم با زمین های آبی
با گفته های بخش قبلی تا حدودی متوجه شدیم که اگر مزرعه زعفران خود را به موقع کوددهی نکنیم و کودهای مورد نیاز گیاه را تامین نکنیم چه خطراتی آن را تهدید می کند. اما به طور کلی مزرعه زعفرانی که به درستی کوددهی و رسیدگی نشود، دارای محصول بی کیفیت، کلالههای نازک ، پیازهای زعفران بسیار ضعیف و در نتیجه یک مزرعه مریض و ناسالم که به هیچ عنوان نمیتواند محصول با کیفیتی داشته باشد.
اما مزرعهی زعفرانی که دارای مدیریت کوددهی و همچنین رسیدگیهای به موقع باشد، دارای محصول بسیار با کیفیت و کلالههای زعفران درشت و زخیم است که قابل مقایسه با مزرعه بدون کوددهی نیست. از نظر تفاوت قیمت هم باید گفت زعفرانی که دارای کلاله های درشتتر و کیفیت بالاتر باشد در نتیجه قیمت بالاتری دارد و هم چنین بازار فروش این نوع از زعفران با کیفیت بسیار قوی بوده و خواهان بیشتری دارد.
کلام آخر
تاثیر کود دهی زعفران در مزرعه بسیار مشهود است به این صورت که شما حتی با یک بار کوددهی تفاوت آن را با سالهای قبل میبینید. اگر که میخواهید یک مزرعه زعفران سالم و با راندمان بالا و محصول بسیار با کیفیت داشته باشید به هیچ عنوان از رسیدگی ها و کوددهی مزرعه خود غافل نشوید. برای این منظور شما میتوانید از ماهچین پکیجهای کوددهی زعفران را با کیفیت بالا و قیمت مناسب خریداری کنید.
شاید این مقالات رو هم دوست داشته باشی!
یکی از دوراهیهایی که علاقمندان به کشت زعفران در آن قرار میگیرند انتخاب کشت زعفران خاکی یا کشت ...
بیشتر بخوانیدپیاز زعفران، این گنجینه زیر خاکی، بیشک یکی از شاهکارهای طبیعت بوده که جادوی خود را در قلب ...
بیشتر بخوانیدمبارزه با آفات زعفران و بیماری های مزارع زعفران بخش مهمی از کشت زعفران است. به نحوی که ...
بیشتر بخوانیدبسیاری از افراد هستند که سالیان سال است در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند اما از پر سود ...
بیشتر بخوانید