اگر به کشت زعفران مشغولید اما از میزان درآمد خود از این حیطه راضی نیستید و یا قصد کشت زعفران را دارید، با مطالعه این محتوا به کلید سودآوری در کشت زعفران دست پیدا خواهید کرد. منظور از کلید سودآوری در کشت زعفران «روش کشت آرمانی زعفران» میباشد که در این مقاله قصد داریم به شرح و تفصیل به آن بپردازیم. تا انتهای این متن همراه ما باشید تا از مزایای این نوع کشت و تفاوتهای آن با کشت سنتی آشنا شوید.
کشت آرمانی زعفران یک روش جدید برای افزایش کیفیت و کمیت مزرعه زعفران شماست. در یک کلام کشت آرمانی یعنی کاهش هزینه های نگهداری و کوددهی و کارگری در واحد سطح. همچنین کشت آرمانی زعفران به دلایلی که در ادامه گفته خواهد شد، نسبت به روشهای کلاسیک، روشی به صرفه نیز میباشد و سودهی آن هم با نسبتی نزدیک به 2 یا 3 بیشتر از روشهای سنتی است.
وزارت جهاد کشاورزی از سال 90 طرح کشت آرمانی زعفران را به کشاورزان ارائه نموده است و عمل به آن هم باعث افزایش کیفیت زعفران و هم افزایش سودآوری شما میشود.
در کشت سنتی در هر هکتار سه الی پنح تن پیاز کاشته میشود. اما در کشت آرمانی تراکم پیازهای مزرعه به ده تن در هر هکتار میرسد. البته این تراکم بالا به این معنا نیست که پیازها روی هم ریخته میشوند؛ بلکه بدین معنی ست که پیازها را در واحد سطح، در فواصل مناسب از هم قرار میدهیم تا مواد ریزمغذی آلی و معدنی موجود در خاک به طور مساوری و مناسب به تمامی پیازها برسد و عملکرد مزرعه به مقدار قابل توجهی افزایش یابد.
در حالت کلی میتوان گفت در کشت آرمانی، شما با صرف هزینههای کمتر به میزان سود بیشتری دست خواهید یافت.
به طور مثال شما اگر بخواهید به روش سنتی کشت انجام دهید، هزینه های شما برای یک هکتار یعنی 3 تا 5 تن پیاز زعفران در نظر گرفته میشود و برداشت شما حداکثر به 10 کیلو میرسد. ولی اگر به روش آرمانی کشت کنید، هزینه های کود دهی، آبیاری و… برای 10 تن پیازی که در یک هکتار کشت کرده اید حساب میشود. یعنی شما همان هزینه های کشت سنتی را برای 10 تن پیاز میکنید ولی برداشت شما به 20 تا 30 کیلو زعفران میرسد.
مقالههای مشابه برای شما
نظر شما چیه؟ برای ما خیلی مهمه