کشت زعفران با نکات ریز و مهمی که دارد، علاوه بر اینکه بسیار سودمند است مسیری بسیار لذت بخش خواهد بود. اولین سوال کشاورزانی که قصد کشت و پرورش زعفران را دارند این است که در هنگام شروع کشت زعفران به چه نکاتی باید توجه کرد؟
رعایت این نکات ریز در کشت زعفران یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراحل در پرورش زعفران می باشد. ما در ادامه به شما خواهیم گفت که قبل از شروع کشت زعفران چه مسائلی را باید در نظر بگیرید. چه سوال هایی را باید از خودتان بپرسید تا بدانید که آیا اصلا کشت زعفران به نفع شما خواهد بود یا خیر؟
کشت زعفران یکی از سود آورترین و پربازده ترین روش های کشاورزی در ایران است؛ اما شروع این مسیر نیازمند آگاهی، برنامه ریزی و شناخت شرایط منطقه ای است. در این مقاله به مهم ترین سوالاتی که هر کشاورز پیش از آغاز کشت باید از خود بپرسد پاسخ داده ایم. اگر شما هم به فکر ورود به دنیای طلای سرخ هستید، این راهنما قدم به قدم کمکتان می کند تا آگاهانه، کم خطر و با بیشترین بازده، کشت زعفران را آغاز کنید.
یکی از اولین قدم ها برای شروع کشت زعفران، توجه و بررسی شرایط اقلیمی و آب و هوای محل زندگی شما است. شما با بررسی و مطالعه مقاله آب و هوای مناسب کشت زعفران می توانید تشخیص دهید که شرایط اقلیمی مناسب برای کاشت زعفران را دارید یا خیر.
قطعا یکی از مهم ترین دلایل کشت زعفران درآمد زایی از آن و حتی رسیدن به درآمدهای میلیاردی است. پس توجه به بازدهی اقتصادی زعفران یکی از مهم ترین مسائل در این زمینه است. ما در مجموعه ماه چین در جلسات مشاورهی پیش از کشت، متناسب با توانمندی های کشاورز و شرایط مزرعه ایشان، بهترین شرایط و پیشنهاد کاشت را ارائه می دهیم.
برای شروع کاشت زعفران شما دو دسته هزینه دارید که شامل: هزینه های ثابت و هزینه های متغیر است.
هزینه اولیه ثابت شامل: خرید زمین و آب (در صورتی که آب و چاه عمیق نداشته باشید)، هزینه خرید پیاز زعفران، دستگاه الک و دستگاه خشک کن زعفران می باشد.
از جمله هزینه های یک مزرعه می توان به هزینه های آبیاری و اجاره زمین اشاره کرد. مثلا در مناطق سردسیر ممکن است شما در طول سال نیاز به تعداد کمتری آبیاری داشته باشید. اما در مناطق دیگر تعداد آبیاری بیشتر بوده و به طبع هزینه های آبیاری نیز افزایش می یابد. در صورتی که شما زمین و آب آبیاری داشته باشید هزینه های اصلی شما کمتر می شود.
شما با یکبار هزینه برای پیاز زعفران، تا ۷ سال از زمین برداشت گل دارید؛ علاوه بر این در پایان سال هفتم می توانید با برداشت ۴ الی ۵ برابری پیاز یا سطح زیر کشت خودتان را افزایش دهید یا با فروش پیازهای مازاد درآمد داشته باشید.
هزینه های جاری شامل: هزینه کود و محلول های تغذیه ای، دستمزد کارگران و ظروف بسته بندی خواهد بود.
آموزش دیدن و بالا بردن سطح آگاهی بهترین راه اصولی کشت زعفران است. کشاورزانی که با آگاهی به سمت پرورش زعفران می روند مسیر پر بارتری خواهند داشت. البته که حضور مشاور و پشتیبانی در کنار شما تاثیر چند برابری در میزان برداشت شما خواهد داشت.
شروع کشت آگاهانه زعفران درصد خطا و اشتباه شما را کاهش می دهد که همین امر از هدر رفتن انرژی شما، هزینه و زمان جلوگیری می کند.
بعضی از افراد فکر می کنند که کشت زعفران، کاری وقت گیر و پردردسر است و از انجام آن اجتناب می کنند. ما به این دسته از افراد تاکید می کنیم که پیک کاری زعفران در طول یک سال تنها در 20 روز بالاست که آن هم در موقع برداشت زعفران است. البته این پیک کاری را با گرفتن کاگر کافی و مدیرت آن ها می توان تا حد قابل توجهی مدیریت کرد.
احتمالا با توجه به پاسخ هایی که به سوالات بالا دادید می توانید نتیجه گیری خوبی برای شروع کشت زعفران داشته باشید. پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که با مشاوره گرفتن از مهندسین ، آموزش های ماه چین و انجام آزمایش خاک شروع به کشت اصولی زعفران داشته باشید.
معمولاً از سال دوم برداشت اقتصادی آغاز می شود و از سال سوم به بعد سوددهی قابل توجهی دارد. هزینهی اولیه پیاز، تا ۷ سال قابل بهره برداری است.
می توانید نمونه خاک و آب مزرعه تان را به آزمایشگاه های تخصصی کشاورزی بفرستید تا میزان pH، بافت خاک، عناصر غذایی و شوری آن بررسی شود. این کار قبل از شروع کشت الزامی است.
این صفحه چقدر برات مفید بود؟
همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی جامع زعفران وجود داشت تا علاوه بر یادگیری ساده تر صنعت زعفران، از پیشنهادات آموزشی و دنیای جدید آن استفاده میکردم. آن آرزو، اکنون، “ماه چین” نام دارد.
یکی از پر تکرار ترین سوالاتی که از تیم ماه چین پرسیده می شود این است که هر ...
بیشتر بخوانیدوسایل مورد نیاز کاشت زعفران گلخانه ای شامل: طبق، قفسه، بخاری، کولر، مهپاش، دستگاه کنترل دما و رطوبت ...
بیشتر بخوانیدسلام، پشتیبان ماهچین هستم.
به شما کمک میکنم که کشت زعفران را به صورت مدرن و پرسود آغاز کنید.
در ساعات ۰۹:۰۰ الی ۱۸:۰۰ منتظر تماس شما هستم.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.
6 آذر, 1403
من امسال تعدادی زعفران کاشتم خوشبختانه گل کردندحالا میخواهم اطلاعات خودم را بالا ببرم لطفا بفرماییدازچه طریق میتوانم مستقیم با شما تماس بگیرم متشکرم
7 آذر, 1403
درود به شما خانم متین عزیز- از آشنایی با شما خرسندیم – اطلاعات به تلگرام شما ارسال شد
2 آبان, 1402
باسلام و تشکر از راهنمایی هایتان سه ساله ما زعفران کاشتیم چندتا دونه گل دادودیگر تمام شده
29 آبان, 1402
سلام و وقت بخیر
به احتمال خیلی زیاد مدیریت درستی بر روی مزرعه نداشته اید. کود دهی های اصولی را حتما جدی بگیرید.
1 شهریور, 1402
سلام من برای کشت کلخانه ای به روش ایروپونیک در اتاقی به ابعاد 5*10 میخواهم استفاده کنم،چقدر پیاز زعفران نیاز دارم میخواستم درخواست بدم، لطفاً راهنمایی بفرمایید و قیمت را برای خرید از نوع مرغوب و خوب بفرمایید.
5 شهریور, 1402
وقت بخیر برای هر یک متر قفسه بندی 15 کیلو پیاز نیاز دارید
ما پیاز سایز درشت برای گلخانه موجود نداریم
17 فروردین, 1402
سلام مجدد
منظورم هنگام آماده سازی بستر کشت هست.
نیازی به آبیاری قبل از کاشت زعفران هست یا نه
19 فروردین, 1402
وقت بخیر
خیر نیازی نیست
17 فروردین, 1402
سلام میخواستم بدونم توی زمین دور دیوار هم میشه زعفران کاشت یا روی محل کاشت نباید سایه باشه
17 فروردین, 1402
وقت بخیر نه نباید محل کاشت سایه باشه حداقل باید 5 ساعت افتاب گیر باشه
17 فروردین, 1402
با سلام برای کاشت زعفران بعد از کود پاشی باید زمین رو هم آبیاری کنیم؟اگه آره .آبیاری چند وقت بعد از کود باشه
17 فروردین, 1402
درورد
منظورتون کدوم مرحله از کود دهی هستش؟
26 بهمن, 1401
با عرض سلام برای شروع کار برای امتحان که ایا اب هوای منطقه من یا ایا خاکش جواب میده یا نه چقدر هزینه لازم
9 اسفند, 1401
سلام وقت بخیر شما باید مقدار کشتتون رو مشخص کنید تا هزینتون مشخص بشه
10 خرداد, 1401
سلام.خداقوت.
من اولین باری هست که میخوام.زعفرون کشت کنم.
و دوره کشت خاکی رو هم میخوام خریداری کنم.
من میخوام.هزارمتر زمینمو کشت کنم.و مقاله هاتونم خوندم.و هم میشه که به روش کپه ای یا ردیفی کشت کرد.ولی سوالی واسم پیش اومده که شما وقتی داری با دستگاه کشت میکنی در روش ردیفی چطور میشه اون فاصله ای که گفتین رو دقیق در بیاریم یا اون فاصله ۲۰سانتی زیاد مهم نیست.و پیازهارو وقتی داریم کشت میکنیم.با دستگاه روی هم میوفتن و پوشیده میشه از خاک.واین اشکالی نداره اگه پیاز ها روی هم باشن.
امیدوارم متوجه سوالم شده باشید.
17 خرداد, 1401
وقت بخیر برای کشت با دستگاه، دستگاه خودش پیاز هارو کنار هم کشت میکنه
و پیاز ها روی هم نباید بیوفتن باید کنار هم قرار بگیرن
4 اردیبهشت, 1401
باعرض سلام وخسته نباشید می شه زمین رو همین حالا شخم زد
7 اردیبهشت, 1401
وقت بخیر بله میشه شخم زد خیلیم عالیه خاک نرم میشه
29 خرداد, 1399
باعرض سلام و خسته نباشیدوتشکر از مطالب مفیدتون
یه سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدین
وقتی پیاز زعفران رو توی ماه تیر کشت کنیم تا ماه مهر که ابیاری اول هست باتوجه به اینکه هوا خیلی گرم وزمین هم سال قبل شخم زده شده وکاملا خشک هست ایا پیاز از بین نمیرود یا ابیاری فوری بعد از کشت لازم ندارد
20 شهریور, 1399
سلام
زمان مناسب برای اولین آبیاری 10تا 15 مهرماه است.قبل از آن نیازی به آبیاری نیست