اطلاعات ارزشمند زعفرانی را، در اینستاگرام ماه‌چین دنبال کنید.

چرا زعفران با طلا برابری میکند؟ (علت گرانی زعفران)

آخرین بروز رسانی: 26 فروردین 1403
دسته‌بندی ها:
  • یکی از مهم ترین مشخصه های اقتصاد کشور ما ایران, وابستگی شدید به درآمد های نفتی است اما تمامی درآمد های کشور در محصولات نفتی و مشابه آن خلاصه نمی شود ما محصولات غیر نفتی هم مانند زعفران و یا پسته و… در داخل کشور داریم که در بحث صادرات زعفران حرف اول را در جهان می‌زنند به طوری که ايران با بيش از 90 درصد توليد جهاني زعفران مقام اول را در توليد و صادرات اين محصول را دارا است.

    چرا زعفران با طلا برابری می کند؟

    برای گران شدن یک محصول گاهی یک دلیل کافیست. علت اصل گرانی زعفران هم طبق گفته ی رئیس اتحادیه‌ی صادرات زعفران ایران تولید کم این گیاه است. در یک کلام کمیاب بودن این گیاه در دنیا! چرا که عمده تولید این گیاه را در کشور ایران داریم و صادرات بذر این گیاه به کشورهای دیگر ممنوع است.

    یکی از ارزشمند ترین و گران‌بها ترین محصول در بین محصولات کشاورزی ایران گیاه خارق العاده زعفران است. نخستین مزارع زعفران در عهد حکومت مادها در نواحی استان همدان، نهاوند، بروجرد و کرمانشاه به وجود آمد اما با گذشت زمان و پیشرفت در صنعت کشت و برداشت زعفران و همه جا گیر شدن این نوع کشت، زعفران عمدتاً در استان های خراسان رضوی و خراسان جنوبی و به خصوص در شهر های قائنات، فردوس، بیرجند، گناباد، بجستان، تربت حیدریه، کاشمر و خواف رواج دارد.

    نا گفته نماند که امروزه بعلاوه استان هایی که گفته شد کشت زعفران در سراسر کشورمان رایج شده است و بسیاری از کشاورزان در این روز های کم آبی کشت خود را به کشت زعفران تغییر داده اند.

    کشاورزان و صنعت كشاورزي بخش عمده ای از صادرات غير نفتي ایران را به خـود اختصـاص داده اند كه در بین اين محصولات زعفران از اهميت خاص و بالایی برخوردار است.

    علت گرانی زعفران چیست؟

    علت گرانی زعفران چیست؟

    چرا زعفران را با طلا مقایسه کرده ایم؟ در پاراگراف قبل کمیاب بودن زعفران را اولین علت گران بودن بیان کردیم اما به دلیل این کمیابی اشاره ای نشد. به گزارش ایلنا

    رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران ایران با اعلام خبر گفت: در این سال‌ها کشاورزان به دلیل هزینه‌های جانبی و کم بودن قیمت آن دیگر رغبتی برای کشت نداشتند. همچنین خشکسالی و عدم توجه دولت به کشاورزان ممکن است باعث شود تولید و صادرات زعفران در سال‌های آینده کاهش پیدا کند!

    در زمان افزایش قیمت ارز کشور، شاهد افزایش قیمت طلا و هم چنین محصولات و مواردی هم که قیمت آن ها به این دو وابسته است هستیم و زعفران هم از این قاعده مستثنا نیست و به همین دلیل نام دیگر زعفران طلای سرخ است و هر ساله با بالاتر رفتن قیمت ارز قیمت زعفران هم تا چند درصد افزایش پیدا می کند و ارزش آن چندین برابر قبل می‌شود که یکی از دلایل گرانی زعفران نسبت به سایر ادویه های دیگر است.

    سـطح زير كشت زعفران در ایران چقدر است؟

    در ايران سطح كشت زعفران در حدود 41325 هکتار ( تقریبی ) است و توليد ساليانه 150 تـا 170 تن زعفران انجام می‌شود که کشور ما ایران با حدود 90 درصد توليد جهاني زعفران ، بزرگ ترين توليد كننده و صادر كننده این گیاه گران بها و ارزشمند در سطح جهانی است.

    هر کیلوگرم زعفران از ۴۵۰۰۰۰ رشته تشکیل شده است و ۱۵۰۰۰۰ گل زعفران  برای دستیابی به این تعداد رشته نیاز است و یکی از دلایل گرانی زعفران همین نکته می باشد.

    مزیت کاشت زعفران نسبت به دیگر محصولات کشاورزی

    کشت زعفران یک کشت 7 ساله و کم آب بر است و در این شرایط کم آبی و بی آبی کشور یکی از بهترین کشت های جایگزین برای محصولات پر آب بر است. کشت زعفران یک کشت با حاشیه سود بسیار بالایی است به این صورت که هر ساله قیمت زعفران و پیاز زعفران چندین برابر شده و شما به قیمت روز می‌توانید محصول خود را به فروش برسانید.

    همان طور که گفته شد زعفران یک کشت 7 ساله است به این صورت که شما یک بار پیاز های زعفران را کشت می‌کنید و تا 7 سال آینده نیازی به جابه‌جایی پیازهای زعفران و یا دوباره کشت کردن آن ها نیست.

    سخن پایانی:

    کشت زعفران یک کشت آسان و کم ریسک بوده که اگر شما یک گلخانه و زمین کشاورزی داشته باشید به راحتی با مشاوره افراد با تجربه می‌توانید از این طریق کسب درآمد کنید. برای مشاوره رایگان کشت زعفران هم فقط کافی است که با پشتیبانی مجموعه ماه چین تماس بگیرید.

    این صفحه چقدر براتون مفید بود؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۸ رای
    
    بدوندیدگاه
    یک گپ و گفت را آغاز کنید!

    نظرتان را به گوشمان برسانید.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *