طبق آمار، ۹۰ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود که شما با صادرات زعفران به بازار چند میلیارد دلاری دست پیدا خواهید کرد. فقط کافی است کیفیت بالا و مسیر درست را انتخاب کنید. اگر دوست دارید در مسیر یک تجربه بهتر و آسان گام بردارید و امور صادراتی را برای خود راحت کنید ، ماهچین یک دوست و همکار خوب برای شما محسوب میشود.
روند صادرات زعفران از شرکت ماهچین به چه صورت انجام میشود؟
از قسمت تعرفه ها و ثبت سفارش، با وارد کردن اطلاعات تماس و سفارش خود (شامل نام، شماره تماس، وزن زعفران و کشور مقصد) درخواست شما در ماهچین ثبت میشود.
با در نظر گرفتن خواستههای شما، کارشناسان ما سفارش شما را مورد بررسی قرار میدهند. سپس هزینه محاسبه شده را به شما اعلام میکنند.
پس از تائید شما، هزینه باید پرداخت شود تا هرچه سریعتر سفارش در اولین پرواز ارسال شود.
بعد از ارسال زعفران، مشتری باید بسته را در کشور مقصد و درتاریخ مشخص تحویل بگیرد.
مشاوره صادرات زعفران عمده با کارشناسان ماهچین:
اگر میخواهید وارد صادرات زعفران شوید اما دانش و وقت کافی برای این کار را ندارید، تیم ماه چین اینجاست که به شما کمک کند.
پاسخ سوالات شما پیرامون صادرات زعفران
زعفران از جمله گیاهانی است که برداشت و جداسازی این گیاه تماماً با دست انجام میشود، این موضوع باعث شده است که این گیاه گرانترین ادویه جهان شناخته شود و چون زعفران در سایر نقاط جهان کمتر تولید میشود از لحاظ ارز آوری کاملاً مستعد میباشد، کافی است که کشورهای هدف را شناسایی و اقدام به صادرات زعفران کنیم.
در کشور ایران زعفران بیشتر برای استفاده به خاطر رنگ، عطر و طعمی که دارد استفاده میشود و به خواص زعفران کمتر مورد توجه قرار میگیرد اما ذر کشورهایی مثل کشورهای اروپایی که به خواص آنتی اکسیدانی زعفران توجه بیشتری دارند و به همین دلیل عمده مصرف زعفران در کشورهای اروپایی و آمریکایی در گروه دارویی و صنایع غذایی میباشد.
میزان تجارت جهانی زعفران بیش از ۸ میلیارد دلار در سال میباشد که سهم ایران در تجارت جهانی زعفران متاسفانه بسیار اندک میباشد. که حدود ۴۰۰ میلیون دلار از ۸ میلیارد دلار است، در حالی که ۹۰ درصد زعفران دنیا را ایران تامین میکنند.
ایران به طور متوسط سالانه ۲۵۰ تن زعفران صادر میکند. بزرگترین خریداران عمده زعفران ایران در درجه اول امارات متحده عربی و اسپانیا و در درجات بعدی ایتالیا، آمریکا، ،هند، فرانسه، سوئد، آرژانتین، عربستان سعودی، سوند، بریتانیا و سوئیس قرار دارند.
به طور کلی برای شروع صادرات هر نوع کالایی ( خوراکی و غیر خوراکی) باید پنج امر مهم را ملاحظه کرده باشید:
یعنی از مرحله تولید زعفران گرفته تا مرحله بسته بندی و فروش و انتقال وجه و همه موارد را باید از قبل پیش خودتان مشخص و معین کنید تا بتوانید تجارتی مطمئن و سودآور داشته باشید.
فکر همه جای کار را باید از قبل کرده باشید: آیا زعفران را خودم بخرم یا اینکه خودم کشت کنم؟ اگر می خواهم کشت کنم چگونه زعفران را کشت کنم؟ چگونه بسته بندی کنم؟ چگونه بازاریابی کنم؟ هزینه های جانبی چه قدر است؟ آیا تمام شرائط لازم برای گرفتن مجوز های مربوطه را دارم؟ و … .
به این معنا که باید بدانید که در حال حاضر مشتری های شما در سطح جهانی چه زعفرانی را می پسندند و کدام زعفران را خریداری می کنند و شما هم در همان جهت فعالیت کنید.
این آیتم هم با شناخت نیاز بازار عملی می شود که بر اساس شناختن مشتری و نیاز های آنها شما هم همان کالا را صادر می کنید.
از شروع و چگونگی صادرات کالا گرفته تا امور گمرکی و انتقالات وجه و … که همه اینها را باید با دقت رعایت کنید.
برای صادر کردن زعفران و هر کالایی دیگر یکی از مهم ترین آیتم ها همین است که شما مقصد خوبی برای صادر کردن کالای خود پیدا کنید و در غیر این صورت با مشکلاتی روبرو می شوید.
بررسی عمومی مراحل صادرات زعفران:
حالا با این شرایط گفته شده اگر هنوز قصد دارید در حوزه صادرات زعفران فعالیت کنید پس ما را همچنان دنبال کنید.
اما برای صادرات زعفران شرابط ویژه ای وجود دارد که ابتدا کلیت آنها را بررسی می کنیم و بعد توضیحات بیشتری را ارائه می دهیم:
اولین مرحله در صادر کردن کالایی مثل زعفران این است که شما قیمتی مناسب برای آن انتخاب کنید و برای این امر باید سراغ کمیسیون نرخ گذاری بروید.
کار شما بسته بندی حرفه ای کالا در سطح جهانی است و بسته بندی های زعفران برای صادرات معمولا کمتر از 30 گرم است و بیشتر از آن صورت نمی گیرد، دقت کنید که از اساسی ترین عوامل موفقیت در تجارت همین بسته بندی و تبلیغات است و همچنین الان شما نماینده کشورتان هستید لذا باید محصولی زیبا و مرغوب را به مشتریان جهانی خود معرفی کنید.
حالا زمان آن رسیده است که مجوز های لازم جهت صادرات زعفران را تهیه کنید که عبارتند از: گواهی استاندارد و گواهی بهداشت دامی نباتات (البته این مورد بستگی دارد به نوع کالا) و ارائه کردن کارت بازرگانی و همچنین معرفی نامه یا وکالتنامه ای که اظهارکننده زعفران به گمرک است وصورت عدل بندی و در آخر هم مجوز صدور را بر حسب مورد گرفته و محصول را در گمرک ثبت می کنید و به صادر کردن کالای خود مشغول می شوید.
شما بعد از آنکه تمام مجوز های لازم جهت صادرات را دریافت کردید و مراحل قبل را به طور کامل گذراندید باید محصول خود را در گمرک جمهوری اسلامی ایران ثبت کنید و شما برای این کار اظهار نامه صادراتی خودتان را تنظیم کنید و تکمیل اظهارنامه صادراتی شامل موارد زیر است:
مشخصات فرد صادر کننده کالا (زعفران)، مشخصات فرد اظهارکننده کالا (زعفران)، مشخصات مشتری، کشور مبداء، کشور مقصد (محل صدور زعفران)،مشخصات وسیله حمل و مبدأ بارگیری، شرائط معامله، تمامی مشخصات کالای صادراتی (زعفران) از جهت نوع و وزن و تعرفه و مقدار یا تعداد آن، مشخصات کامل محموله ( که از قبیل بسته ها، سبک و نوع بسته، مقدار، علامت، وزن با ظرف می باشد.)، تمامی اقلام هزینه های گمرک، اسم گمرک محل تسلیم اظهارنامه و شماره و مشخصات ثبت اظهارنامه در دفتر گمرک محل جهت امضاء و مهر و تاییدیه ی گمرک و مقامات آن.
بعد از گدراندن تمامی این مراحل و کامل شدن اظهارنامه، این اظهارنامه با مدارک شما ضمیمه می شود و به بخش احراز هویت گمرک تسلیم می شود.
حالا شما باید مدارک مورد نیاز را جهت صحت احراز هویت صادر کننده ارائه کنید که آن مدارک عبارتند از: صحیح بودن اسناد و مدارک تسلیمی، صحیح بودن مندرجات از جهت نوع و تعرفه زعفران و ارزش اظهار شده با اسناد و در مرحله آخر هم صلاحیت صادر کننده زعفران می باشد.
در آخرین مرحله از مراحل صادرات زعفران باید به ارزیابی محصول صادراتی (زعفران) پرداخته شود و در این مرحله محصول صادراتی شما با اطلاعاتی که شما ثبت کرده اید مقایسه می شود و در صورتی که مطابقت وجود داشته باشد، اظهارنامه شما مهر و امضاء می شود و همچنین یک نسخه دیگر هم از آن اظهارنامه را به عنوان پروانه صادرات محصول به شما که صادر کننده هستید می دهند.