راهنمای انتخاب بهترین کود برای درشت شدن پیاز زعفران

دسته‌بندی ها:
  • همیشه پیدا کردن بهترین کود برای درشت شدن پیاز زعفران از دغدغه کشاورزان است. اما باید بدانید که برای افزایش سایز پیاز ها، شما به یک کود نیاز ندارید بلکه مجموعه ای از کود ها در مراحل مختلف تاثیر گذار هستند. این کود ها عبارت اند از:

    • کود حیوانی (گاوی پوسیده)
    • کود گرانوله
    • کود پتاسیم که در مرحله کود دهی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
    • کود زاج آب ثانویه
    • کود های محلول پاشی

    کود پتاسیم، بهترین کود برای درشت شدن پیاز زعفران

    پتاسیم از مهم ترین عوامل درشت شدن پیاز زعفران است که تیم ماه چین این کود را در تمام مراحل زاج آب و محلول پاشی قرار داده است.

    بهترین کودهای پتاسیم برای زعفران

    • سولفات پتاسیم: از این کود در مراحل مختلف محلول پاشی می‌توان استفاده کرد. این کود حاوی گوگرد و پتاسیم است که در محلول پاشی برای درشت شدن و افزایش مقاومت زعفران به کار می‌رود.
    • کود نیترات پتاسیم: این کود به صورت همزمان نیترات و پتاسیم را در اختیار گیاه قرار می‌دهد. بهترین زمان استفاده از این کود در مرحله کود زاج آب ثانویه می‌باشد.
    • کود های پتاسیم یا پتاس بالا: زمان صحیح استفاده از این کود در محلول پاشی زعفران است. دقیقا در زمانی که دیگر ریشه ها جذبی ندارند و فقط از طریق پاشش محلول به برگ میتوان این نیاز گیاه را برطرف کرد.
    • کود فسفیت پتاسیم: با یک تیر دو نشان بزنید. این کود علاوه بر مقاوم سازی گیاه زعفران در برابر بیماری ها، به درشت شدن پیاز زعفران کمک ویژه ای خواهید کرد.  از کود فسفیت پتاسیم فقط در یکی از مراحل محلول پاشی استفاده می‌شود.

    این فقط قسمتی از کود هاست که در پکیج های کودی ماه چین قرار دارد. برای استفاده از فرمول کودی حرفه ای زعفران، با ماه چین تماس بگیرید.

    یه برنامه کودی حرفه‌ای، میتونه برداشت زعفران مزرعه‌ت رو بترکونه!

    همین الان پکیج‌های کودی زاج‌آب و محلول‌پاشی زعفران رو سفارش بده.
    خرید پکیج کودی زعفران

    سایر عوامل تاثیر گذار عبارتند از:

    کود حیوانی (کود گاوی پوسیده)

    این مرحله قبل از کشت پیاز در خاک انجام می شود و یکی از تاثیر گذار ترین کود ها در افزایش سایز پیاز های زعفران است. کود گاوی پوسیده باعث بهبود عملکرد مزرعه، به وجود نیامدن علف هرز و کاهش ابتلا پیاز های زعفران به قارچ و کنه می شود.

    کود های گرانوله

    کودهای گرانوله مزارع زعفران که دارای ترکیباتی برای افزایش گلدهی و درشت شدن پیاز های زعفران هستند؛ شامل: سولفات پتاسیم، سوپر فسفات تریپل، گوگرد بنتونیت دار بالای ۷۵ درصد و کود‌های گرانوله پایه. این کود ها در سال اول کشت استفاده و طی یک سال جذب خاک می شوند.

    کود زاج آب اولیه و ثانویه

    زاج آب به معنی آبیاری به همراه کود دهی مناسب خاک است که طی دو مرحله صورت می گیرد.

    زاج آب معمولا پس از برداشت کامل زعفران و در آذر ماه انجام می شود. در این دوره پیاز های زعفران دارای ریشه هستند بنابراین بهترین زمان برای در دسترس قرار دادن مواد غذایی و تغذیه پیاز از طریق زاج آب است.

    بعد از زاج آب اولیه نوبت زاج آب ثانویه است که ده روز الی دو هفته بعد از مرحله اول انجام می شود. زاج آب ثانویه علاوه بر درشت کردن پیاز زعفران به افزایش رشد پیاز، درشت شدن کلاله ها، رفع تنش و یخ زدگی گیاه در فصول سرد سال کمک می کند.

    کود های محلول پاشی

    با شروع فصل زمستان و تحلیل ریشه به تدریج جذب از طریق برگ های گیاه صورت می گیرد. در این مرحله مواد مغذی را بر روی برگ های گیاه اسپری می کنند. محلول پاشی باعث درشت شدن پیاز های زعفران، تقویت ریشه پیاز و بالا رفتن عیار مزرعه می شود.

     

    “Corm size strongly influenced both saffron yield and daughter corm production, with larger corms producing significantly more flowers and higher yields.”

    «اندازه پیاز تأثیر چشمگیری بر عملکرد زعفران و تولید پیازهای فرزندی دارد، به‌طوری که پیازهای بزرگ‌تر تعداد گل‌های بیشتری تولید کرده و عملکرد بالاتری دارند.»

    منبع

    جدول مراحل کود دهی برای درشت شدن پیاز زعفران:

    نام کود زمان استفاده
    کود گاوی پوسیده قبل از کشت پیاز های زعفران در مزرعه
    کود گرانوله اواخر تابستان
    کود زاج آب اولیه بعد از برداشت گل های زعفران
    کود زاج آب ثانویه ده روز الی دو هفته بعد از زاج آب اولیه
    کود های محلول پاشی در فصل زمستان و اوایل بهار

     

    فواید درشت شدن پیاز زعفران

    پس از شناخت بهترین کود ها برای درشت کردن پیاز زعفران، اکنون باید بدانیم که درشت شدن پیاز های زعفران چه اهمیتی دارد.

    سایز پیاز زعفران با افزایش گلدهی ارتباط مستقیمی دارد. هر چقدر پیاز ما درشت و به دور از بیماری های قارچی باشد؛ گلدهی مزرعه بیشتر و برداشت محصول شما بالاتر می رود و چه چیزی جذاب تر از افزایش برداشت محصول برای کشاورزان زعفران؟

    به طور کلی درشت شدن پیاز زعفران فواید متعددی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • افزایش گلدهی مزرعه زعفران
    • بهبود کیفیت کلاله های زعفران
    • مقاومت بالا پیاز زعفران در برابر تنش های محیطی
    • افزایش عیار محصول برداشتی

    بهترین کود برای درشت شدن پیاز زعفران

    عوامل تاثیر گذار بر درشت شدن پیاز زعفران

    1. استفاده از پیاز سالم

    مناسب ترین سایز پیاز زعفران 8 گرم و بدون هر گونه بیماری قارچی و کنه است؛ البته این عدد در سال های بعدی کشت، افزایش پیدا می کند. اگر پیاز های یک مزرعه بالای 8 گرم باشد آن مزرعه بهترین عملکرد را خواهد داشت.

    2. کیفیت و بافت خاک

    بهترین نوع خاک برای کشت زعفران، لومی شنی است؛ خاک لومی شنی به دلیل بافت سبک، تنفس زیادی دارد به همین علت آب با سرعت مناسبی در آن حرکت می کند. از جمله ویژگی های این نوع خاک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • خاک لومی شنی مواد مغذی را داخل خود نگه می دارد.
    • حاصلخیزی مزرعه شما را به شدت افزایش می دهد.
    • با آبیاری، همزمان اکسیژن هم جذب خاک می شود.
    • به دلیل سبک بودن خاک، پیاز زعفران به راحتی به گلدهی می رسد.

    3. رعایت عمق کاشت پیاز زعفران

    رعایت عمق کاشت یکی از عوامل مهم در درشت شدن پیاز زعفران است. اگر عمق کاشت و مواد مغذی خاک کم باشد پیاز های شما هویجی شکل می شود و در صورت زیاد بودن، گلدهی آن‌ ها سخت خواهد شد. به طور کلی عمق 20 سانتی متری برای خاک های بافت سنگین، و 25 تا 30 سانتی متر برای خاک بافت سبک کفایت می کند.

    4. پتاسیم

    مهم ترین عنصری که در درشت شدن پیاز زعفران تاثیر دارد پتاسیم است. برای استفاده از این عنصر هم می توانید کود پتاسیم را در  مرحله زاج آب و محلول پاشی مزرعه زعفران خود بگنجانید. البته این را بدانید که تیم ماه چین، پتاسیم را در مراحل زاج آب و محلول پاشی به اندازه و بصورت اصولی قرار داده است تا شما بتوانید در مزرعه خود به بهترین نتایج برسید.

    5. کنترل آفات و بیماری ها

    رطوبت و گرما دو عامل به وجود آمدن قارچ و کنه در مزرعه زعفران است؛ این دو عامل وقتی در کنار هم قرار بگیرند آفات مزرعه تشدید می شود. پس اگر اقلیم شما گرم است زودتر از موعود و یا در فصول گرم مانند تابستان مزرعه خود را آبیاری نکنید.

    بعد از بررسی بهترین کود، اهمیت و عوامل تاثیر گذار بر درشت شدن پیاز زعفران، خوب است نگاهی به عواملی که سایز پیاز های مزرعه ما را کوچک می کنند بیندازیم تا با مدیریت صحیح جلوی به وجود آمدن آن ها را بگیریم.

    دلایل ریز شدن پیاز زعفران

    ریز شدن پیاز یکی از عوامل تهدید کننده مزرعه زعفران است که باعث کاهش محصول برداشتی شما می شود. در ادامه تمام عواملی که باعث کوچک شدن پیاز ها می شوند را با هم بررسی می کنیم تا با رعایت کردن آن ها بتوانید پیاز های مزرعه زعفران را به بهترین اندازه خود برسانید.

    1. بافت سنگین خاک

    خاک سنگین به سختی می تواند مواد مغذی و اکسیژن را به پیاز زعفران برساند؛ به همین دلیل پیاز نمی تواند به راحتی مواد مغدی داخل خاک را جذب کند و درشت شود. پس بهتر است قبل از کشت زعفران، با استفاده از کود گاوی پوسیده بافت خاک را سبک تر کنید.

    2. آبیاری نامناسب

    آبیاری کم یا بیش از حد هر دو به یک اندازه به پیاز زعفران آسیب می زنند. پس برای درشت شدن پیاز زعفران خود، رعایت برنامه آبیاری اصولی را جدی بگیرید.

    3. استفاده از کود های نامناسب

    همانطور که استفاده از کود مناسب در بهبود و افزایش عملکرد مزرعه شما تاثیر گذار است؛ کود نامناسب آسیب های جبران نا پذیری به پیاز ها وارد می کند.

    یکی از آن کود های آسیب رسان، کود مرغی است. کود مرغی به دلیل داشتن نیترات باعث شور شدن خاک مزرعه و در نتیجه کوچک شدن سایز پیاز های زعفران می شود.

    سخن آخر

    در این محتوا ابتدا بهترین کود برای درشت شدن پیاز زعفران یعنی پتاسیم را معرفی کردیم، سپس به بررسی اهمیت و عوامل مؤثر بر افزایش سایز آن پرداختیم. در پایان نیز دلایلی که باعث کوچک شدن پیاز زعفران می‌شوند را بیان کردیم تا با آگاهی و مدیریت آن‌ها، بتوانید عملکرد بهتری در مزرعه زعفران خود داشته باشید.

     

    این صفحه چقدر برات مفید بود؟

    
    بدوندیدگاه
    یک گپ و گفت را آغاز کنید!

    نظرتان را به گوشمان برسانید.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *