کشت زعفران در کهگیلویه و بویر احمد|خرید پیاز زعفران در یاسوج

همان طور که می دانید کشت زعفران در اغلب شهر های ایران انجام می‌ شود و اگر مدیریت و رسیدگی خوبی هم انجام شود می‌ توان مزارع بسیار پر باری را در سطح شهر ها پرورش داد. قصد داریم تا در این محتوا، کشت زعفران در استان کهگیلویه و بویر احمد را از تمامی جهات ( کشت، رسیدگی و مدیریت، آبیاری، کود دهی،‌ محلول پاشی و…) بررسی کنیم.

موضوع خرید پیاز زعفران هم بخش بسیار مهمی از مرحله کشت زعفران را تشکیل می ‌دهد که در این محتوا نحوه خرید پیاز زعفران در یاسوج را برای شما دوست داران کشت زعفران شرح می دهیم. اگر به دنبال کشت زعفران در استان کهگیلویه و بویر احمد هستید خواندن این محتوا را از دست ندهید.

اقلیم استان کهگیلویه و بویر احمد

به طور کلی استان کهگيلويه و بوير احمد از نظر منطقه ای و جغرافيايى به دو ناحيه وسيع سردسيرى (بوير احمد) و گرمسيرى (کهگيلويه) تقسيم مى‌ شود. استان کهگيلويه و بوير احمد سرزمينى کوهستانى و نسبتاً مرتفعى است که کوه‌ هاى زاگرس با رشته‌ هاى موازى، ‌سراسر شمال و شرق و کوه‌ هاى سياه و سفيد، خومى خائيز و نيل جنوب منطقه شرقى آن را در بر گرفته‌ اند.

کشت زعفران در کهگیلویه و بویر احمد

بلند ترين نقطه استان قله دنا، با ارتفاع ۴۴۰۹ متر و پست‌ ترين ناحيه آن به ارتفاع ۵۰۰ متر از سطح دريا مى‌ باشد. رودخانه‌ هاى مارون، ‌بشار، زهره، خرسان و نازمکان از اين استان عبور مى‌ کنند و ارتفاعات آن، سرچشمه‌ تعدادى از رودخانه‌ ها است. چهار پنجم مساحت منطقه از ارتفاعات و تپه ماهور ها تشکيل شده است.

در مناطق سردسير، ارتفاعات بلندتر و تپه ماهور ها بيشتر و در مناطق گرمسير ارتفاعات کوتاه‌ تر و تپه ماهور ها نيز کمتر است. دشت‌ ها نيز حدود يک پنجم از مساحت استان را تشکيل مى‌ دهند و معمولاً عمدهٔ‌ اراضى کشاورزى در دشت‌ ها واقع شده است. ( منبع )

زمان کشت زعفران در استان کهگیلویه و بویر احمد

زمان کشت تقریبا در همه‌ی استان ها به یک صورت است. از تیر ماه شروع شده و با توجه به آب و هوای منطقه تا اواخر شهریور و اواخر مهر ادامه دارد. مناطقی که دارای آب و هوای سرد هستند باید کشت خود را تا آخر شهریور ماه انجام دهند و مناطقی که دارای آب و هوای معتدل و رو به گرم هستند تا آخر مهر ماه زمان برای کشت پیاز های زعفران خود دارند.

آبیاری مزرعه زعفران

آبیاری مزرعه زعفران در 4 مرحله انجام می‌ شود. مرحله اول آن در اول مهر ماه و مرحله دوم آبیاری مزرعه پس از برداشت گل های زعفران باید انجام شود. این دو مرحله بسیار برای مزرعه زعفران ضروری است. مرحله سوم و چهارم آبیاری مزرعه هم قبل و بعد از عید در صورت کمبود و نبود بارش باران باید به طور سطحی انجام شود.

کود دهی مزرعه زعفران در 3 مرحله جداگانه انجام می شود:

اولین مرحله کود دهی مزرعه، کود دهی حیوانی است که قبل از کشت، کود گاوی پوسیده به مزرعه اضافه می شود. مرحله بعدی کود دهی مزرعه، مرحله زاج آب است که باید به همراه آبیاری مرحله دوم به مزرعه اضافه کنید.

مرحله آخر کود دهی، محلول پاشی زعفران است که از اوایل فصل زمستان شروع شده و طی 4 تا 6 مرحله تا اردیبهشت سال آینده ادامه دارد. هر مرحله از محلول پاشی باید 2 هفته از هم فاصله داشته باشد.

کشت زعفران در کهگیلویه و بویر احمد

زمان برداشت زعفران

زمان برداشت زعفران هم مانند زمان کاشت پیاز ها، با آب و هوای منطقه رابطه مستقیمی دارد؛ چرا که هر چه هوای منطقه زود تر سرد شود زمان برداشت کلاله های زعفران سریع تر اتفاق می ‌افتد؛ هرچه هوا دیر تر سرد شود و روند گرمای هوا طولانی تر باشد برداشت گل های زعفران با تاخیر انجام می شود.

خرید پیاز زعفران در یاسوج

و اما برای تهیه پیاز زعفران مرغوب و با کیفیت می توانید به مجموعه ماه چین مراجعه کنید. چرا که ماه چین فعالیت گسترده ای در خصوص خرید و فروش پیاز های زعفران در سطح کشور دارد. شما با خیالی راحت می ‌توانید در هر مقدار و اندازه پیاز زعفران با کیفیت تهیه کنید و از خدمات بی نظیر ماه چین در رابطه با خرید پیاز زعفران بهره مند شوید.

اگر نیازمند مشاوره و پشتیبانی در رابطه با نحوه خرید و ارسال پیاز های زعفران هستید، می‌ توانید با در ارتباط بودن با مشاور ها و پشتیبان های مجموعه ماه چین از مشاوره های رایگان بهره‌ مند شوید.

سخن آخر

کشت زعفران در کهگیلویه و بویر احمد، به‌ ویژه در یاسوج و مناطق سردسیر استان، به‌ خوبی جواب داده است. اگر با برنامه‌ ریزی درست، آبیاری، کوددهی و انتخاب پیاز مرغوب همراه شود، می‌ توان مزارع پر بازدهی در این استان به ثمر رساند و از ظرفیت‌ های بالای اقلیم بهره برد.