کشت زعفران در کرمان | خرید پیاز زعفران در کرمان

کشت زعفران در کرمان، به منظور جایگزینی برای پسته و دیگر محصولات پر آب‌ بر در حال گسترش است و به زودی شاهد افزایش قابل توجه سطح کشت زعفران در کرمان خواهیم بود. هم‌ اکنون استان کرمان در جایگاه چهارم کشت زعفران در کشور قرار دارد و به شدت نیز در حال پیشرفت است.

کرمان با توجه به سابقه و پتانسیل‌ هایی که در کشت محصولاتی همچون پسته، خرما و دیگر محصولات صادراتی از خود نشان داده است می‌ تواند یکی از مهم‌ ترین مبادی صادراتی زعفران ایران در آينده‌ ای نزدیک باشد. تنها کاری که باید انجام داد بهبود روش‌ های کشت و مدیریت مزرعه زعفران به منظور افزایش بازدهی و گسترش صنعت بسته‌ بندی و برندینگ می‌ باشد.

در ادامه مقاله تمام نکات مهم، برای احداث مزرعه زعفران در کرمان را آورده ایم. چنانچه تصمیم شما برای کشت زعفران قطعی است، پیشنهاد می کنیم در دوره‌ی کشت زعفران ماه‌ چین شرکت کنید یا با مشاورین ما تماس بگیرید.

شرایط کشت زعفران در کرمان

کشت زعفران در کرمان در مساحتی به وسعت 1600 هکتار انجام می‌ شود. میزان زعفران برداشتی از این مزارع به بیش از 5500 کیلوگرم زعفران خشک می‌ رسد. با توجه به میزان بازدهی کشت زعفران در کرمان، بازدهی کشت به طور میانگین 3 تا 5 کیلوگرم می‌ باشد که عدد بسیار پایینی محسوب می‌ شود.

شهرهای زرند، شهر بابک، بافت، سیرجان، بردسیر و ریگان از جمله مهم‌ ترین مناطق زیر کشت زعفران در کرمان هستند. زعفران مدت‌ هاست که مانند دیگر محصولات و تولیدات کرمان با مردم این منطقه عجین شده و هر سال جشنواره‌ های زعفران و دیگر مراسمات مرتبط با آن برگزار می‌ شود.

عمده تولید زعفران استان کرمان در خود این استان مصرف می‌ شود و باقی آن نیز به صورت عمده به استان‌ های مجاور و با اهداف صادراتی منتقل می‌ شود.

مراحل کشت زعفران در کرمان

اولین قدم برای احداث مزرعه زعفران داشتن بستری مناسب برای این کار است.

سه روش برای کشت زعفران وجود دارد:

  1. کشت زعفران خاکی
  2. کشت زعفران گلخانه ای
  3. کشت زعفران در گلدان و سبد

چنانچه قصد کشت در مزرعه را داید بهتر است خاک مزرعه را آزمایش کنید تا میزان عناصر موجود در خاک را اندازه گیری کنید. در روش دوم یا ایروپونیک نیاز به تجهیزات زیاد و هزینه‌ی بیشتری است. روش سوم هم مختص کاشت در متراژهای کمتر است. هر سه روش را در ماه چین به شما آموزش می دهیم.

بهترین زمان کاشت زعفران در کرمان از اوایل تیر تا مهر ماه انجام می شود. پس بهتر است در فصل تابستان پیاز زعفران خود را تهیه کنید.

کشت زعفران در کرمان

خرید پیاز زعفران در کرمان

دومین مرحله تهیه‌ی پیاز زعفران است. تیم ماه‌ چین به منظور مشاوره و انجام کشت زعفران به کرمان سفر کرده است و در برخی مناطق همچون رفسنجان و سیرجان نیز اقدام به کشت زعفران کرده است. ماه‌ چین امکان خرید پیاز زعفران در کرمان را با بهترین کیفیت امکان‌ پذیر کرده است.

پیاز زعفران تولید شده در مجموعه ماه‌ چین، مناسب کاشت زعفران گلخانه ای و خاکی می‌ باشد و در سه وزن کوچک، متوسط و بزرگ عرضه می‌ شود.

زمان آبیاری زعفران در کرمان

اولین مرحله آبیاری زعفران در مهر ماه انجام می شود و دومین مرحله در آبان ماه همراه با کوددهی و زاج آب، سومین و چهارمین مرحله نیز درصورتی که زمستان بارشی نباشد در اسفند و فروردین انجام می شود.

فصل برداشت زعفران در کرمان

زمان برداشت زعفران در کرمان، از اوایل آبان یا اوایل آذر ماه صورت می گیرد. با ظهور گل‌ های بنفش در مزرعه، فرآیند برداشت زعفران آغاز می شود.

میانگین برداشت زعفران از مزارع کرمان

در ابتدا ذکر شد که میزان برداشت میانگین زعفران در استان کرمان، 3 تا 5 کیلوگرم است که در واقع بسیار کم‌ تر از پتانسیل‌ های یک زمین کشاورزی می‌ باشد. این مسئله بسیار ناراحت کننده است چرا که با کاهش بازدهی هر یک متر از اراضی کشاورزی کرمان شاهد هدر رفت مقادیر بالایی از منابع استراتژیک همچون منابع آبی خواهیم بود.

از دلایل پایین بودن برداشت زعفران در کرمان می‌ توانیم به مسائلی همچون روش‌ های کشت سنتی زعفران، وجود مزارع غیر اقتصادی با هدف سرگرمی و عوامل محیطی که در برخی سال‌ها منجر به کاهش بازدهی زعفران می‌ شوند اشاره کنیم.

برداشت زعفران در کرمان

بررسی شرایط آب و هوایی کرمان

کرمان یکی از استان‌ های خشک ایران محسوب می‌ شود. طبق آمار اداره هواشناسی کرمان میزان بارش باران در سال زراعی چیزی نزدیک به 200 میلی‌ متر است که میزان بارندگی پایینی محسوب می‌ شود. این میزان بارندگی یکی از دلایل لزوم تغییر الگوی کشت در کرمان است.

کرمان گرم‌ ترین استان کشور است و در تیر ماه شاهد دمای 40 درجه سانتی‌ گرادی خواهیم بود. همچنین در آبان و آذر ماه شاهد تغییرات دمایی از منفی به مثبت 15 درجه هستیم که این دمای مثبت می‌ تواند منجر به بهبود بازدهی محلول‌ پاشی زعفران شود.

زمان برداشت زعفران در استان کرمان به مانند بسیاری از مناطق دیگر ایران در آبان‌ ماه می‌ باشد و طول دوره‌ی برداشت حدود 15 روز است. آمار فوق‌ العاده‌ ای که در این 15 روز به ثبت رسیده، آمار اشتغال در مزارع زعفران است. در این بازه‌ی زمانی از سال در هر روز چیزی نزدیک به 80 هزار نفر به سر مزارع می‌ روند و اقدام به چیدن گل‌ ها می‌ کنند.

خدمات ماه‌ چین در زمینه کشت زعفران

ماه‌ چین در زمینه خدمات، مشاوره کشت و مدیریت زعفران فعالیت می‌ کند. محوریت فعالیت‌ های خود را افزایش بازدهی مزرعه زعفران از واحد سطح قرار داده است. ماه‌ چین معتقد است که هر متر از اراضی کشاورزی ایران با ارزش‌ ترین چیزی است که ما داریم و باید از تمام دانش خود استفاده کنیم تا به حداکثر بازدهی از مزرعه زعفران دست پیدا کنیم.

برخی از خدمات ماه‌ چین به شرح زیر می‌ باشد:

  • تامین پیاز مناسب کشت زعفران خاکی و گلخانه‌ ای
  •  مشاوره رایگان احداث مزرعه و گلخانه زعفران
  • مشاوره و مدیریت کودی مزرعه زعفران
  • خرید تضمینی محصول مزرعه زعفران

سخن آخر