آیا کشت زعفران در قم امکان پذیر است یا خیر؟ استان قم جز آن دسته از استان هایی است در رابطه با کشت زعفران در آن شک هایی وجود دارد و برای بسیاری از افراد سوال است که آیا کشت زعفران در آن انجام می‌شود یا خیر؟

اگر قصد کشت زعفران در استان قم را دارید این محتوا را تا انتها مطالعه کنید تا برای کشت زعفران در استان قم و هم چنین نحوه خرید پیاز زعفران در قم اطلاعات جامع و کاملی به دست بیاورید.

اقلیم استان قم

این استان در یک منطقهٔ خشک و نیمه‌خشک واقع شده‌است و آب و هوای گرم و خشک دارد. مناطق جنوبی و غربی استان دارای آب و هوای کوهستانی و کوه‌های مرتفع است. مناطق شرقی، مرکزی و شمالی استان نیز دارای کویر و بیابان گسترده‌ است که بزرگ‌ ترین آن‌ها دشت مسیله است.

کشت زعفران در استان قم

استان قم از نظر وسعت پس از استان البرز کوچک‌ ترین استان ایران است. استان قم دارای سه شهرستان است. شهر های قم و سلفچگان مهم‌ترین شهر های استان به‌شمار می‌روند. از معروف‌ ترین روستا های استان قم می‌توان به قاهان، کهندان، سنجگان، وشنوه، فردو، خاوه و کرمجگان اشاره کرد.

استان قم با توجه به اختلاف بسیار ارتقاء (از ۸۰۰ تا ۳۲۰۰ متر) از سطح دریا، دارای اقلیم‌ های متفاوت و گوناگون است که این اقلیم ها عبارتند از: اقلیم گرم و خشک ، اقلیم نیمه‌ خشک ،‌ اقلیم مدیترانه‌ای ، اقلیم نیمه‌ مرطوب (‌ویکی پدیا)

خرید پیاز زعفران در قم

یکی از مهم ترین عواملی که در راندمان مزرعه زعفران تاثیر مستقیم دارد، پیاز زعفرانی است که کشت میشود. سلامت پیاز زعفران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که با کشت پیاز های مریض طولی نمی‌کشد که شما شاهد از بین رفتن مزرعه خود خواهید بود.

برای تهیه و خرید پیاز زعفران در قم شما می‌توانید از خدمات فروش پیاز زعفران مجموعه ماه چین استفاده کنید چرا که مجموعه ماه چین سلامت پیاز های زعفران خود را تایید کرده و پیاز هایی بدون هیچ گونه مریضی و قارچ و کنه خدمت شما ارسال می‌کند. برای تهیه پیاز زعفران خود به مقدار دلخواه می‌توانید با کشاوران و پشتیبانان ماه چین در ارتباط باشید.

کشت زعفران در استان قم

به طور کلی کشت زعفران از نظر آب و هوایی در شهر قم امکان پذیر است اما به دلایل شور بودن آب این استان شرایط به طوری سخت می شود چرا که زعفران در آب شور به عمل نمی‌آید و حتما باید میزان شوری یا همان ec آب زیر 4000 باشد در غیر این صورت امکان کشت وجود ندارد.

زمان کشت زعفران در استان قم

زمان کاشت زعفران در اکثر مناطق ایران از تیر ماه هر سال آغاز شده و با توجه به آب و هوای مناطق تا شهریور ماه و مهر ماه ادامه دارد. مناطق سردسیر به دلیل زودتر سرد شدن هوا حتما باید کشت آن ها تا اواسط شهریور ماه انجام شود و مناطق گرمسیر که آب و هوای آن ها نسبت به مناطق سردسیر دیر تر سرد می‌شود تا اواخر مهر ماه هم زمان کشت زعفران وجود دارد.

روش های کشت زعفران در استان قم

روش های کشت زعفران در شهر قم و هم چنین در مناطق مختلف به 3 حالت است که شما باید با توجه به شرایط خود یک روش را انتخاب کنید این روش ها عبارت اند از: کشت زعفران به روش خاکی و کشت زعفران به روش گلخانه ای و سومین روش کشت زعفران در گلدان و در خانه است که برای مقدار کشت های کم توصیه می‌شود.

آبیاری و کود دهی مزرعه زعفران

مهم ترین مبحث در رابطه با مزرعه داری رسیدگی و مدیریت مزرعه است که تاثیر مستقیم در میزان برداشت محصول و راندمان مزرعه دارد. در مزرعه زعفران هم رسیدگی به منظور آبیاری و کود دهی به موقع و به اندازه است.

آبیاری مزرعه زعفران در 4 مرحله انجام می شود. اولین مرحله در اول مهر ماه و دومین مرحله بعد از برداشت گل های زعفران باید انجام شود. آبیاری مرحله سوم و چهارم هم در صورت نبود بارش باران قبل و بعد از عید تقریبا اواسط اسفند ماه و فروردین ماه باید انجام شود.

کود دهی مزرعه زعفران هم به این صورت است که در فصل تابستان شما باید از کود حیوانی (‌ کود گاوی پوسیده ) برای مزرعه خود استفاده کنید و بعد از برداشت گل های زعفران به همراه آبیاری دوم مزرعه، از کود های زاج آب استفاده کنید.

پس از انجام مرحله زاج آب ( زاج آب یعنی کود دهی به همراه آب ) زمان محلول پاشی مزرعه فرا میرسد. محلول پاشی مزرعه برای این انجام می‌شود که در فصل زمستان ریشه های پیاز زعفران از بین رفته و ما باید مواد مورد نیاز گیاه را از طریق برگ به او برسانیم. محلول پاشی در 4 تا 6 مرحله انجام می شود و هر مرحله 2 هفته باید با مرحله قبل فاصله داشته باشد.

زمان برداشت زعفران

زمان برداشت زعفران تقریبا از آبان ماه شروع شده و تا 2 هفته الی بیست روز زمان می‌برد. در طی این 20 روز شما تقریبا هر روز برداشت گل های زعفران را خواهید داشت. این نکته را در نظر بگیرید که گل ها را روزانه برداشت کنید و برای روز بعد نگذارید، چرا که از رویش گل های دیگر جلوگیری می کند.