کشت زعفران در هرمزگان

قبل از آنکه به بحث کشت زعفران در هرمزگان بپردازیم بهتر است کمی با شرایط آب وهوایی این منطقه آشنا شویم. ویژگی‌ های آب و هوایی استان هرمزگان، یک فصل طولانی گرم و یک فصل کوتاه خنک است. فصل گرم همراه با هوای شرجی ۹ ماه به درازا می‌کشد. فصل تابستان از اوایل اسفند ماه شروع می‌شود، هوا رفته رفته رو به گرمی می‌رود تا اینکه گرما در ماه‌ های تیر و مرداد به اوج خود می‌رسد.

فصل خنک آن همراه با خشکی نسبی هوا در حدود سه ماه طول می‌کشد. این فصل از اوایل آذر ماه شروع می‌شود و تحت تأثیر توده‌ های هوای خنک غربی قرار می‌گیرد. دمای هوای این استان در سرد ترین شب های سال به ندرت به صفر درجه می‌رسد و در روز های زمستانی دمای آن معمولاً از ده درجه سانتی گراد بالای صفر پایین‌تر نمی‌آید.

کشت زعفران در استان هرمزگان

آب و هوای این استان همانند آب و هوای نواحی بیابانی است و میزان بارش‌ های جوی آن نیز فوق‌العاده اندک می‌باشد. در این منطقه، در حدود نه ماه از سال بارندگی مهمی صورت نمی‌گیرد و قسمت عمده بارندگی آن نیز در یک یا دو نوبت به وقوع می‌پیوندد. در همان موارد اندک هم بارندگی آن اغلب مانند باران های بهاری سیل آسا است و خسارات فراوانی به بار می‌آورد. میزان رطوبت نسبی در سواحل خلیج فارس عمدتاً بالا است و بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد نوسان دارد. (منبع)

کشت زعفران در هرمزگان

با توجه به مطالعه نوع اقلیم استان هرمزگان متاسفاانه به دلیل گرمای بیش از حد هوا و بارش کم برف و باران در این استان  کشت زعفران به روش خاکی وجود ندارد. و ریسک بسیار بالایی دارد. چرا که زعفران یک گیاه سرما دوست است و در استان های گرمسیر قابل کشت نیست و رشد مناسبی ندارد.

اگر که بسیار مصمم به کشت زعفران در استان هرمزگان و سایر شهر های گرمسیر هستید می‌توانید از روش های کشت گلخانه ای زعفران و هم چنین روش کشت زعفران در خانه استفاده کنید.

در صورتی که علاقه مند به کشت زعفران در مناطق گرمسیری هستید بهتر است با مشاورین ماه‌چین در تماس باشید.